Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 15.03.2024
Στρώνουμε το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και συγχρόνως ταξιδεύουμε στην Ήπειρο απόψε στην εκπομπή «Γλυκιά ζωή» στο Πρώτο Πρόγραμμα ΕΡΤ #ertproto και στη Η Φωνή Της Ελλάδας - ΕΡΤ, στις 5μμ και για ένα δίωρο. - "Κρασί vs τσίπουρο". Απαντούν η οινοχόος Γιοβάννα Λύκου, και ο Κωνσταντίνο...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 08.03.2024
Απόψε στη "Γλυκιά ζωή" μαζί μας: -Η Ελένη Μπλούχου από τον σύνδεσμο "Ελληνίδες του κρασιού" ραδιοφωνική παραγωγός και εκδότρια του διαδικτυακού τόπου Wine Lovers.  -O Αχιλλέας Τσαπραΐλης από την Ένωση Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών και τη Genes & Nature Αυτόχθονες Φυλές vrachikeratiki.gr  - Η Ανίτα Ζάχου Εμπειρογνώμων Δοκιμάστρια Παρθένων Ελαιολάδων - Ο Γιώργος Ζερβογιάννης που αναδείχθηκε καλύτερος οινοχόος για το 2024. Επίσης, η εκπομπή επισκεπτέται τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη Food Expo - Greece  που πραγματοποιείται απο αυριο και μέχρι τις 11 Mαρτίου στο Metropolitan Expo. Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και ... Read more
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 01.03.2024
Με ένα ποτήρι κρασί, κυπριακές φλαούνες και συνταγές για μπάρμπεκιου, καλωσορίζουμε τον Μάρτιο στη "Γλυκιά ζωή" σήμερα  στις 5 μμ. Aρχίζουμε με ένα αφιέρωμα στη μεγαλύτερη έκθεση οίνου, το Οινόραμα, που γιορτάζει τα 30 χρόνια και διοργανώνεται στο Ζάππειο (2-4/3). Στη συνέχεια, ταξιδεύουμε στο νησί της Αφροδί...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 23.02.2024
Γαστρονομία, Διατροφή και εκλεκτά ελληνικά προϊόντα για άλλη μια φορά πρωταγωνιστούν στην εκπομπή «Γλυκιά ζωή». Απόψε στο στούντιο : - Ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Δρ. Διαιτολόγος ξεφυλλίζει το βιβλίο που έγραψε μαζί με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου «Από στόμα σε στόμα» - Ο οινοχόος Άρης Σκλαβενίτης...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 16.02.2024
Απόψε στη ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ και για ένα δίωρο, στο Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καλεσμένοι : - - Από τον Συνεταιρισμό της Πάρου Paros Farming Community ο γενικός διευθυντής Γιώργος Νικηφορίδης και ο Χρήστος Καθάριος, - Ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης  σε μια ανοιχτή συζήτηση για την σύγχρονη ελληνική γαστρονομία και - Η πρέσβης της Ελλάδας στη Βαρσοβία Νίκη Καμπά για την έκθεση ελληνικού κρασιού που πραγματοποιήθηκε στην πολωνική πρωτεύουσα. Επιμέλεια - Παρουσίαση: Νίκος Ιωαννίδης, Νατάσα Βησσαρίωνος Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας.
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 09.02.2024
 Απόψε στη ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, στη ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ στο Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καλεσμένοι : - ο Μaster of wine Γιάννης Καρακάσης με το πρώτο online Greek Wine Report, «Greek Wine Explained 2024» και όλα τα νέα για το ελληνικό κρασί - Ο Θεμιστοκλής Ζαϊμ...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 02.02.2024
Απόψε στη "Γλυκιά ζωή" «στρώνει το τραπέζι» η δημοσιογράφος γεύσης Ελένη Ψυχούλη. Ξετυλήγει το νήμα της ζωής της από τον Βόλο, στο Παρίσι και την Αθήνα, και από τη γαλλική φιλολογία, τη σκηνοθεσία και το πιάνο, στον κόσμο της γαστρονομίας, στην τέχνη της μαγειρικής, στα περιοδικά και στην τηλεόραση. Επίσης, μας μιλάει για το μεγάλο πάθος της που είναι η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και μοιράζεται μαζί μας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες της ζωής της. - Ο οινοποιός Πέτρος Μαρκαντονάτος θα μας μυήσει στους ιδιαίτερους οίνους της Κεφαλονιάς. - Ο μελισσοκόμος Στράτος Σαραντουλάκης μας γλυκαίνει με Ορεινό Μέλι και τέλος - Ο Κωστής Μοσχονάς μας ξεναγει στην 10η Εκθεση Εξποτροφ - Expotrof Exhibition που ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Επιμέλεια - Παρουσίαση: Νίκος Ιωαννίδης και Νατάσα Βησσαρίωνος. Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει ... Read more
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 19.01.2024
Σήμερα καλεσμένος στο στούντιο της εκπομπής ο Δημήτρης Κίσσας, μέλος ΔΣ της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου Wines of Peloponnese.Με αφορμή το Peloponnese Wine Festival Athens 2024 (Δευτέρα 22/1 στο Athenaeum Intercontinental) ο σεφ Γιώργος Τσούλης / Giorgos Tsoulis με το βιβλίο του «Μα-...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 12.01.2024
Σήμερα στη Γλυκιά ζωή είναι καλεσμένος ο σοκολατοποιός και φωτογράφος Γιώργος Ζαρζώνης με την πρώτη χειροποίητη σοκολάτα με τυρί, αλλά και τη σοκολάτα με οινολάσπη βιδιανού, και ο βραβευμένος pastry chef Spyros Pediaditakis με τις δημιουργίες του χωρίς λευκή ζάχαρη και ελληνικά άλευρα. Μαζί μας και ο οινογνώστης Γιώργος Κανόπουλος, με αφορμή τα 10 χρόνια του warehouse και η σεφ και συγγραφέας Νικολέτα Δελατόλα Φώσκολου με αφορμή τη γαστρονομική εκδήλωση “Ladies Masters”, που θα μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις της για την παραδοσιακή κουζίνα της Τήνου και των Κυκλάδων. Επιμέλεια - Παρουσίαση: Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκος Ιωαννίδης
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 05.01.2024
Στην πρώτη εκπομπή της νέας χρονιάς καλεσμένοι ειναι: -Ο Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος οινοποιός απο το οινοποιείο ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ που μας μιλάει για τις διακρίσεις των κρασιών του. -Η γνωστή και απο τις τηλεοπτικές της εκπομπές μαγείρισσα Ντίνα Νικολάου με το νέο της βιβλίο "DINA'S BAKERY, MY BEST RECIPES". -H Χαρά Στρατή οινοποιός με βιολογικά κρασιά απο τις γηγενείς ποικιλίες της Ανδρου. -Και ο Θάνος Καραθάνος αποσταγματοποιός και καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το δεκάχρονης ωρίμανσης τσίπουρο που εμφιάλωσε λίγο πριν τον ερχομό του νέου χρόνου. Επιμέλεια - Παρουσίαση: Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκος Ιωαννίδης
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 22.12.2023
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η εορταστική "Γλυκιά ζωή" απόψε 5 με 7 το απόγευμα με ένα χριστουγεννιάτικο γαστρονομικό οδοιπορικό στη Σκωτία και τους Σεφ Σπύρο και Κωνσταντίνο Κατρίδη, στις Κάννες με τον Σεφ Γιάννη Κιόρογλου και στη Θεσσαλονίκη με τον Άγγελο Βάσσο, Διευθυντή Σύνταξης CITYMAG. Και ακόμη, η γαστρο...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 15.12.2023
Η γαλλική σαμπάνια, η βερντέα, το πανετόνε, οι ποντιακοί σαρμάδες με μαυρολάχανα και ο πουρμάς πρωταγωνιστούν απόψε στη δίωρη εκπομπή "γλυκιά ζωή" στις 5 το απόγευμα. Κοντά μας είναι: - ο Αργύρης Νταουλιάρης, Ελληνογάλλος που παράγει σαμπάνια στους αμπελώνες του στην Καμπανία. Μια παράδοση της ο...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 08.12.2023
Mε αφορμή την επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας, η αγαπημένη μαγείρισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου μας σερβίρει πολίτικες νοστιμιές και μας μιλά για τη μαγειρική των δύο χωρών. Κοντά μας και ο Χρήστος Κουτσάφτης μας μιλά για το πάθος της Μαρίας Κάλλας για τη μαγειρική όπως αυτό καταγράφεται στο βιβλ...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 01.12.2023
Απόψε κοντά μας στο στούντιο ο σεφ Τάσσος Αντωνίου με το βιβλίο του "Μαμά πεινάω, αλλά θα μαγειρέψω εγώ". Ακόμη, η Οινολόγος Μαρία Δήμου μας μιλά για μία νέα κυκλοφορία, ένα απόσταγμα οίνου, από μετσοβίτικες ποικιλίες οίνου όπως η Γκουντάμπα, η Βλαχαβόνα και η Πυκνoάσσα. Ο σεφ της προεδρίας της Δημοκρα...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 24.11.2023
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας. Με έμφαση στη γαστρονομία, τον τουρισμό και τη διατροφή, «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ξεναγούς. Στην παραγωγή της εκπομπής ο δημοσιογράφος Νίκος Ιωαννίδης. Στο μικρόφωνο η Νατάσα Βησσαρίωνος.
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 17.11.2023
Υποδεχόμαστε στο στούντιο τη βοτανολόγο Σοφία Τριάνοτυ που θα μας λύσει πολλές απορίες για τον θεραπευτικό κόσμο των βοτάνων. Ακόμη, η οινοποιός Μαρία Μαλτέζου και ο Χάρης Παπανδρέου, διοργανωτής της Greek Wine Day που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία, μας μιλούν για τη μοναδική αυτή εμπειρία. Επιπλέο...
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 10.11.2023
Απόψε μιλάμε για διατροφή, γαστρονομία και για τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. Πρωταγωνιστής το αυγοτάραχο. Ο Ζαφείρης Τρικαλινός και η σεφ Lila Kourti, έρχονται στο στούντιο και εξιστορούν την παράδοση της επεξεργασίας των αυγών του θηλυκού Κέφαλου στο Αιτωλικό, από το 1856 μέχρι σήμερα, μας ενημερώνουν για τη διατροφική αξία του αυγοτάραχου και για την αποδοχή του από τους μεγαλύτερους σεφ στον κόσμο και παράλληλα μας παρουσιάζουν νέες καινοτόμες ιδέες. Ακόμη, η Antheia Kotsi και ο σεφ Sotiris Evaggelou μας ξεναγούν στις «Ημέρες Λήμνου» που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη. Ο Xristos Xrisopoulos και η facebookική ομάδα Τσίπουρο και Μεζέδες για Μερακλήδες μας παρασέρνει στα ρακοκάζανα του Νομεβρίου. Τέλος, ο δημοσιογράφος Nikos Ioannidis μας ταξιδεύει στη Φλωρεντία, όπου πραγματοποιείται η μεγαλύτερη έκθεση αποκλειστικά ελληνικού κρασιού που έχει οργανωθεί ποτέ στην Ιταλία, η greekdaywine 2023. Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας. Με έμφαση στη γαστρονομία, τον τουρισμό και τη διατροφή, «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ξεναγούς. Στην παραγωγή της εκπομπής ο δημοσιογράφος Νίκος Ιωαννίδης. Στο μικρόφωνο η Νατάσα Βησσαρίωνος.
Γλυκιά ζωή με τη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Νίκο Ιωαννίδη | 3.11.2023
Στο studio μαζί μας :   -Η Εύα Μπολολιά μας ξεναγεί στην εκδήλωση Φυσικά Fysika  -Ο pastry chef Μαρίνος Κοσμάς με το βιβλίο του “Γαστρονομία και ζωή χωρίς γλουτένη. Εξερευνώντας τον κόσμο της gluten free διατροφής» και ο Δημήτρης Μινεόπουλος με μπακλαβαδάκια και άλλα σιροπιαστά αγαπημένα γλυκά 0%. Τέλος, ταξιδεύουμε μέχρι τον Καναδά, στο Τορόντο και γνωρίζουμε ένα κατάστημα που μόλις εγκαινιάστηκε με ελληνικό κρασί.   Στο μικρόφωνο και ο δημοσιογράφος Νίκος Ιωαννίδης Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας. Με έμφαση στη γαστρονομία, τον τουρισμό και τη διατροφή, «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ξεναγούς. Στην παραγωγή της εκπομπής ο δημοσιογράφος Νίκος Ιωαννίδης. Στο μικρόφωνο η Νατάσα Βησσαρίωνος.