Η «γλυκιά ζωή» στην πρώτη εκπομπή του 2025 υποδέχεται τον νέο χρόνο με εκλεκτούς καλεσμένους από τον χώρο της γαστρονομίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο στούντιο έρχεται η πρώτη Master Grill Chef στην Ελλάδα με περγαμηνές από Λονδίνο και Αμερική, η μοναδική Μυρσίνη Λαμπράκη. Κοντά μας και ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος που υπογράφει το μενού σε 15 εστιατόρια από τη Μύκονο, την Κύπρο και το Λονδίνο, μέχρι τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Μεξικό, το Ριάντ και την Κωνσταντινούπολη. Τη συντροφιά συμπληρώνουν Έλληνες pastry chef από το εξωτερικό: ο Μιχάλης Τυράκης κάτοικος Μιλάνου με το αυθεντικό μιλανέζικο πανετόνε του και ο Νικόλας Κουλέπης με το ζαχαροπλαστείο του με τις ελληνικές γεύσεις στην καρδιά των Βρυξελλών.
Στα μικρόφωνα ο Νίκος Ιωαννίδης και η Νατάσα Βησσαρίωνος. Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και ... Read more
Γλυκιά Ζωή
Νατάσα Βησσαρίωνος

Η "γλυκιά ζωή" αποχαιρετά το 2024 με εκλεκτούς καλεσμένους.
-Ο βραβευμένος Σεφ Γκίκας Ξενάκης μας στρώνει το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
-Η Οινοχόος Λιλή Χαλικιά μας μυεί στους αφρώδεις οίνους
-Η Οινολόγος Χαρά Κόγκου συνδυάζει φυσαλίδες της με λουκούμι τριαντάφυλλο και μαστίχα Χίου
-Η Οινοχόος Ιω...
Χριστούγεννα στην Κέρκυρα, ετοιμάζεται να περάσει η «γλυκιά ζωή» και σήμερα σας προσκαλεί στην παρέα της στις 5μμ το απόγευμα για ένα δίωρο στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Η Φωνή Της Ελλάδας..
Οικοδεσπότης και ξεναγός στις γαστρονομικές απολαύσεις που θα ζήσουμε στο νησί των Φαιάκων είναι ο κερκυραίος σεφ Periklis Koskinas. Το νοερό ταξίδι μας στην Κέρκυρα περιλαμβάνει ακόμη, βόλτα στους αμπελώνες της Κέρκυρας για να δοκιμάσουμε κακοτρύγη και σκοπελίτικο, γευσιγνωσία κερκυραϊκού ελαιολάδου με τον ελαιοπαραγωγό Απόστολο Πορσανίδη, μαντολάτο και τζιν με κουμ κουάτ από τον Κωνσταντίνο Λάζαρη και κορφιάτικες μπύρες και non alcoholic fizzy drinks από τον Σπύρο Καλούδη.
Στα μικρόφωνα ο Νίκος Ιωαννίδης και η Νατάσα Βησσαρίωνος.
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη ... Read more
Έφτασε η ώρα για μια ακόμη "γλυκιά ζωή" με δύο ξεχωριστούς καλεσμένους στο στούντιο. Στις 5μμ στο Πρώτο Πρόγραμμα - ΕΡΤ και στη Η Φωνή Της Ελλάδας - ΕΡΤ έρχεται στη συντροφιά μας ένας από τους σημαντικότερους ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας ο Giannis Baxevanis. Ακόμη, από το νησ...
Μέλι, κρασί, ελαιόλαδο, χοιρινό με σέλινο και δίπλες. Αυτό είναι το σημερινό μενού της «Γλυκιάς Ζωής». Μαζί με τις ευχές μας στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες και στους ναυτικούς, υποδεχόμαστε στο στούντιο στο Πρώτο Πρόγραμμα τον Νίκο Ζαχαριά, Πρόεδρο της εταιρίας Οίνοι Κεντρικής Ελλάδος με αφορμή...
Σήμερα, τέσσερις άνθρωποι που ακολούθησαν το πρόγραμμα των "Ανωνύμων Υπερφάγων Ελλάδας" μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους και πως κατάφεραν να σταματήσουν να τρώνε ψυχαναγκαστικά.
Ακόμη, υποδεχόμαστε στο στούντιο τον βραβευμένο οινοχόο Άρη Σκλαβενίτη, ενώ η οινολόγος και δημοσιογράφος Μαρία ...
Τι γνωρίζουμε για το ελληνικό ελαιόλαδο και τις ποικιλίες του; Τι είναι οι φαινόλες; Ποια ελαιόλαδα έχουν ισχυρισμό υγείας;
Η «γλυκιά ζωή» σήμερα είναι αφιερωμένη στην ελιά και το ελαιόλαδο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς στις 26 Νοεμβρίου. Στο studio του Πρώτου Προγράμματος :
-Η Χριστίνα...
Γλυκός αποχαιρετισμός στον αγαπημένο Αντώνη Δημητρίου, που μας "άφησε νωρίς", ήταν αγαπημένος φίλος και συνάδελφος, και συνοδοιπόρος σε αυτή την εκπομπή στο ξεκίνημά της.
- Γλυκός αποχαιρετισμός και στον Γιάννη Μπουτάρη που έγραψε τη δική του ιστορία στον χώρο του οίνου και όχι μόνο...
- Μικρό αφιέρωμα στην ιστορία της ξεχωριστής ποικιλίας που ονομάζεται Μαυροδάφνη. Η Αλέκα Ζωγράφου έρχεται στο στούντιο και ξεφυλλίζουμε το μυθιστόρημά της "Μαυροδάφνη" που είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα.
- Από την Ηρακλειά έρχεται στο στούντιο ο ταλαντούχος σεφ Γαβαλάς Γιάννης και μας παρουσιάζει παραδοσιακές κυκλαδίτικες συνταγές με τη δική του νέα ματιά και πνοή.
- Η Μαρία Σαραντοπούλου μας γλυκαίνει τη ζωή και ανοίγει τις πόρτες του Chocolate Fest ειδικά για την εκπομπή μας, μια εβδομάδα νωρίτερα...
Στα μικρόφωνα η Νατάσα Βησσαρίωνος και ο Νίκος Ιωαννίδης. Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει ... Read more
Σήμερα στο studio του Πρώτου Προγράμματος βρίσκονται καλεσμένοι :
-Από τις Βρυξέλλες η βραβευμένη σοκολατοποιός Μίνα Αποστολίδη με τις χειροποίητες δημιουργίες της
-Από την Σαντορίνη ο Οινοποιός πέμπτης γενιάς, Βαγγέλης Γαβαλάς με το πλούσιο νυκτέρι, το τραγανό ασύρτικο και το μοναδικό Vinsanto
-Η Δημ...
Η 1η Νοεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως Ημέρα του Ξινόμαυρου. Στη "Γλυκιά Ζωή" αφιερώνουμε την εκπομπή στη διάσημη ελληνική ποικιλία και στο studio του Πρώτου Προγράμματος φιλοξενούμε τον οινοποιό Στέλιο Μπουτάρη, έναν άνθρωπο που έχει συνδεθεί περισσότερο απ’ οποιονδήποτε με το Ξινόμαυρο. Σε ένα δίωρο ανακαλύπτουμε όλες τι...
Γλυκιά Ζωή όνομα και πράγμα, όταν καλεσμένος στο studio είναι ο κορυφαίος pastry chef Στέλιος Παρλιάρος - Γλυκές Αλχημείες που ξετυλίγει την ιστορία της Ελληνικής Ζαχαροπλαστικής και αφηγείται στιγμές από την πορεία του στην κορυφή της ζαχαροπλαστικής.
Ακόμη, στο στούντιο κοντά μας ο "μαέστρος της Λημνιώνας" ...
Πώς είναι οι γαστροταβέρνες σήμερα;
Πού πραγματοποιείται το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας; Έχετε δοκιμάσει οίνους από τη Νίσυρο; Από τη Λέρο;
Σήμερα είναι κοντά μας στο στούντιο ο Σεφ Γιάννης Μούσιος και ο Οινοχόος Γιώργος Κοντορίζος και μας ξεναγούν στην σύγχρονη από τη μια, παραδοσιακή από...
Κάπου ανάμεσα στην Παγκόσμια Ημέρα Καφέ (1/10) και στην Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας (15/10) κινείται σήμερα με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, η «γλυκιά ζωή»
Κοντά μας στο studio o κορυφαίος και βραβευμένος sommelier Τηλέμαχος Παπανδρέας σε μια συνομιλία για το κρασί στο fine dining. Συνεχίζουμε με αρώ...
Σήμερα Παρασκευή, στις 5μμ και για ένα δίωρο, στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Η Φωνή Της Ελλάδας στην εκπομπή "γλυκιά ζωή" αποχαιρετούμε τον Σεπτέμβριο με αψέντι, burger, ελληνικό τζιν, churros και οίνους που βγάζουν selfie... Σε μια κουβέντα για τα "ελληνικά βότανα στον άμβυκα" έρχεται κοντά μας στο στούντιο η Χαρά Κατσού και μας σερβίρει gin και αψέντι από την Εύβοια. Ακόμη, έρχεται στο στούντιο και ο οινοποιός και πρόεδρος του SMOE Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας Γιάννης Παπαργυρίου σε μια οινική κουβέντα για τη φετινή σοδειά και τις αγωνίες των αμπελουργών και των οινοποιών. Επισκεπτόμαστε το Burger Fest στο παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (27-28-29 Σεπτεμβρίου ενώ ο Stefanos Kogias μας ξεναγεί στο THESSALONIKI WINE SELFIE 2024.Στα μικρόφωνα η Νατάσα Βησσαρίωνος και ο Νίκος Ιωαννίδης..
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας.
Στη "γλυκιά ζωή" σήμερα :
- Στο studio ο Σεφ Γιώργος Τσελεμεντές
- Ο master of wine Γιάννης Καρακάσης μας ξεναγεί στη Selene Vedema 2024, τη διήμερη γιορτή του κρασιού στη Σαντορίνη σήμερα και αύριο
- Ο master of wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης μας μιλά για τη θέση της γυναίκας στην οινική αγορά με αφορμή...
Στο μικρόφωνο η Νατάσα Βησσαρίωνος.
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλ...
Σήμερα το απόγευμα για δύο ώρες ταξιδεύουμε από τη Νάουσα και την Αίγινα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και το Μαρόκο με καλεσμένους :
-Την Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφο γαστρονομίας και τουρισμού που έρχεται στο στούντιο με τα βιβλία της «Ελληνικές φυλές, ένας κρυμμένος θησαυρός», «Στερεά Ελλάδα – Πάρε μια Γεύση», «Γα...
Σήμερα καλεσμένοι :
-H αγαπημένη μαγείρισσα Γεωργία Κουτσούκου μας συστήνει τηβασίλισσα της ελληνικής κουζίνας, τη μελιτζάνα, σε διάφορεςπαραλλαγές-Ο Δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης μας στρώνει το τραπέζι μεσφουγγάτα, αμυγδαλωτά και θυμαρίσιο μέλι, ενώ βουτάμε σε μία απότις 96 παραλίες της!-Στην συντρο...
ΣΕΛΙΔΑ 2 ΑΠΟ 9