Σήμερα, τέσσερις άνθρωποι που ακολούθησαν το πρόγραμμα των "Ανωνύμων Υπερφάγων Ελλάδας" μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους και πως κατάφεραν να σταματήσουν να τρώνε ψυχαναγκαστικά.
Ακόμη, υποδεχόμαστε στο στούντιο τον βραβευμένο οινοχόο Άρη Σκλαβενίτη, ενώ η οινολόγος και δημοσιογράφος Μαρία ...
Γλυκιά Ζωή
Νατάσα Βησσαρίωνος
Τι γνωρίζουμε για το ελληνικό ελαιόλαδο και τις ποικιλίες του; Τι είναι οι φαινόλες; Ποια ελαιόλαδα έχουν ισχυρισμό υγείας;
Η «γλυκιά ζωή» σήμερα είναι αφιερωμένη στην ελιά και το ελαιόλαδο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς στις 26 Νοεμβρίου. Στο studio του Πρώτου Προγράμματος :
-Η Χριστίνα...
Γλυκός αποχαιρετισμός στον αγαπημένο Αντώνη Δημητρίου, που μας "άφησε νωρίς", ήταν αγαπημένος φίλος και συνάδελφος, και συνοδοιπόρος σε αυτή την εκπομπή στο ξεκίνημά της.
- Γλυκός αποχαιρετισμός και στον Γιάννη Μπουτάρη που έγραψε τη δική του ιστορία στον χώρο του οίνου και όχι μόνο...
- Μικρό αφιέρωμα στην ιστορία της ξεχωριστής ποικιλίας που ονομάζεται Μαυροδάφνη. Η Αλέκα Ζωγράφου έρχεται στο στούντιο και ξεφυλλίζουμε το μυθιστόρημά της "Μαυροδάφνη" που είναι εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα.
- Από την Ηρακλειά έρχεται στο στούντιο ο ταλαντούχος σεφ Γαβαλάς Γιάννης και μας παρουσιάζει παραδοσιακές κυκλαδίτικες συνταγές με τη δική του νέα ματιά και πνοή.
- Η Μαρία Σαραντοπούλου μας γλυκαίνει τη ζωή και ανοίγει τις πόρτες του Chocolate Fest ειδικά για την εκπομπή μας, μια εβδομάδα νωρίτερα...
Στα μικρόφωνα η Νατάσα Βησσαρίωνος και ο Νίκος Ιωαννίδης. Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει ... Read more
Σήμερα στο studio του Πρώτου Προγράμματος βρίσκονται καλεσμένοι :
-Από τις Βρυξέλλες η βραβευμένη σοκολατοποιός Μίνα Αποστολίδη με τις χειροποίητες δημιουργίες της
-Από την Σαντορίνη ο Οινοποιός πέμπτης γενιάς, Βαγγέλης Γαβαλάς με το πλούσιο νυκτέρι, το τραγανό ασύρτικο και το μοναδικό Vinsanto
-Η Δημ...
Η 1η Νοεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως Ημέρα του Ξινόμαυρου. Στη "Γλυκιά Ζωή" αφιερώνουμε την εκπομπή στη διάσημη ελληνική ποικιλία και στο studio του Πρώτου Προγράμματος φιλοξενούμε τον οινοποιό Στέλιο Μπουτάρη, έναν άνθρωπο που έχει συνδεθεί περισσότερο απ’ οποιονδήποτε με το Ξινόμαυρο. Σε ένα δίωρο ανακαλύπτουμε όλες τι...
Γλυκιά Ζωή όνομα και πράγμα, όταν καλεσμένος στο studio είναι ο κορυφαίος pastry chef Στέλιος Παρλιάρος - Γλυκές Αλχημείες που ξετυλίγει την ιστορία της Ελληνικής Ζαχαροπλαστικής και αφηγείται στιγμές από την πορεία του στην κορυφή της ζαχαροπλαστικής.
Ακόμη, στο στούντιο κοντά μας ο "μαέστρος της Λημνιώνας" ...
Πώς είναι οι γαστροταβέρνες σήμερα;
Πού πραγματοποιείται το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας; Έχετε δοκιμάσει οίνους από τη Νίσυρο; Από τη Λέρο;
Σήμερα είναι κοντά μας στο στούντιο ο Σεφ Γιάννης Μούσιος και ο Οινοχόος Γιώργος Κοντορίζος και μας ξεναγούν στην σύγχρονη από τη μια, παραδοσιακή από...
Κάπου ανάμεσα στην Παγκόσμια Ημέρα Καφέ (1/10) και στην Παγκόσμια Ημέρα Αγρότισσας (15/10) κινείται σήμερα με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, η «γλυκιά ζωή»
Κοντά μας στο studio o κορυφαίος και βραβευμένος sommelier Τηλέμαχος Παπανδρέας σε μια συνομιλία για το κρασί στο fine dining. Συνεχίζουμε με αρώ...
Σήμερα Παρασκευή, στις 5μμ και για ένα δίωρο, στο Πρώτο Πρόγραμμα και στη Η Φωνή Της Ελλάδας στην εκπομπή "γλυκιά ζωή" αποχαιρετούμε τον Σεπτέμβριο με αψέντι, burger, ελληνικό τζιν, churros και οίνους που βγάζουν selfie... Σε μια κουβέντα για τα "ελληνικά βότανα στον άμβυκα" έρχεται κοντά μας στο στούντιο η Χαρά Κατσού και μας σερβίρει gin και αψέντι από την Εύβοια. Ακόμη, έρχεται στο στούντιο και ο οινοποιός και πρόεδρος του SMOE Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδας Γιάννης Παπαργυρίου σε μια οινική κουβέντα για τη φετινή σοδειά και τις αγωνίες των αμπελουργών και των οινοποιών. Επισκεπτόμαστε το Burger Fest στο παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ (27-28-29 Σεπτεμβρίου ενώ ο Stefanos Kogias μας ξεναγεί στο THESSALONIKI WINE SELFIE 2024.Στα μικρόφωνα η Νατάσα Βησσαρίωνος και ο Νίκος Ιωαννίδης..
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλλει τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα, τις ευεργετικές ιδιότητές τους και τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας.
Στη "γλυκιά ζωή" σήμερα :
- Στο studio ο Σεφ Γιώργος Τσελεμεντές
- Ο master of wine Γιάννης Καρακάσης μας ξεναγεί στη Selene Vedema 2024, τη διήμερη γιορτή του κρασιού στη Σαντορίνη σήμερα και αύριο
- Ο master of wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης μας μιλά για τη θέση της γυναίκας στην οινική αγορά με αφορμή...
Στο μικρόφωνο η Νατάσα Βησσαρίωνος.
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει το τραπέζι» με προσκεκλημένους αγρότες και παραγωγούς, διατροφολόγους και διοργανωτές εκθέσεων, σεφ και ψυχολόγους διατροφής. Προβάλ...
Σήμερα το απόγευμα για δύο ώρες ταξιδεύουμε από τη Νάουσα και την Αίγινα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και το Μαρόκο με καλεσμένους :
-Την Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφο γαστρονομίας και τουρισμού που έρχεται στο στούντιο με τα βιβλία της «Ελληνικές φυλές, ένας κρυμμένος θησαυρός», «Στερεά Ελλάδα – Πάρε μια Γεύση», «Γα...
Σήμερα καλεσμένοι :
-H αγαπημένη μαγείρισσα Γεωργία Κουτσούκου μας συστήνει τηβασίλισσα της ελληνικής κουζίνας, τη μελιτζάνα, σε διάφορεςπαραλλαγές-Ο Δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης μας στρώνει το τραπέζι μεσφουγγάτα, αμυγδαλωτά και θυμαρίσιο μέλι, ενώ βουτάμε σε μία απότις 96 παραλίες της!-Στην συντρο...
Σήμερα καλεσμένοι :
-Η Μαρία Τζίτζη, Οινολόγος-Συγγραφέας
-Η Βασιλική Λάγκα, Καθηγήτρια ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Συγγραφέας για τη «μετακινούμενη κτηνοτροφία»
-Ο Νίκος Βλάχος, Πρόεδρος Οινοποιών Νεμέας
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρον...
Κάθε Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα και για ένα δίωρο, η εκπομπή «Γλυκιά ζωή» με έμφαση στη γαστρονομία και τη διατροφή «στρώνει ... Read more
Σήμερα, κοντά μας στο στούντιο, ο δημοφιλής μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης με το νέο του βιβλίο «Μαγειρεύοντας ελληνικά» με 95 παραδοσιακές συνταγές από όλη την Ελλάδα.
Ακόμη, ταξιδεύουμε στις Κυκλάδες και στην Ηρακλειά με τον σεφ Γιάννη Γαβαλά και στους αμπελώνες της Τήνου, με τον οινοποιό Μιχάλη Κοντιζά. Τέλος...
Σήμερα υποδεχόμαστε τον Αύγουστο στη "Γλυκιά ζωή" με ελαιόλαδο, κρασί και... αρσενικό!
Κοντάς μας :
- Ο Ελαιοπαραγωγός Φάνης Σακκάς και ο καθηγητής Προκόπης Μαγιάτης από το World Olive Center for Health και μας εξηγούν τι σημαίνει ελαιόλαδο με ισχυρισμό υγείας, καθώς και τις τελευταίες έρευνες γι...
Σήμερα, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ταξιδεύουμε στο Παρίσι, αλλά και σε Στουτγάρδη, Χαλκιδική, Νεμέα και Σαντορίνη με θέματα γαστρονομίας και διατροφής. Κοντά μας :
- Ο σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης με πρώτο αστέρι michelin στο εστιατόριο που διαθέτει στην πόλη του Φωτός με ελληνική κουζίνα. Μ...
ΣΕΛΙΔΑ 2 ΑΠΟ 9