Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 12.09.25
Φιστίκια Αιγίνης, τραγανούς ρεβιθοκεφτέδες με αμύγδαλο και σκόρδο από τη Νίσυρο, σιγομαγειρεμένο κοτόπουλο από την Ιθάκη, μπρέτσελ και εκλεκτή ποικιλία γερμανικών και ελληνικών ειδών μπύρας σερβίραμε στη “γλυκιά ζωή”.Στο στούντιο ήρθε η Καρολίνα Δωρίτη, που μαγειρεύει επαγγελματικά από το 2005, ασχολ...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 05.09.25
Στο πρώτο μέρος της εκπομπής ταξιδεύουμε στο μαγευτικό Κάιρο και γνωρίζουμε τον σεφ Δημήτρη Κουτσονικόλα τον "πρέσβη της ελληνικής κουζίνας" όπως τον αποκαλούν στη Νειλοχώρα. Μας μυεί στη γαστρονομία της Αιγύπτου, περπατάμε μαζί του στους δρόμους του Καΐρου, και μας ξεναγεί στην κουζίνα των Αιγυπτιωτ...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 29.08.25
Δοκιμάζουμε σκαλτσοτσέτα, σάρτσα, πολπέτες και αρνάκι φρικασέ με βραστά ραδίκια και γιουβέτσι γαρίδας. Τα πρώτα τρία πιάτα τα συναντούμε στο "φιόρο του Λεβάντε" και τα επόμενα δύο στο... Ελσίνκι. Όλα αυτά στην τελευταία "γλυκιά ζωή" του Αυγούστου.Καλεσμένος στο στούντιο είναι ο Κωνσταντίνος Μουζάκης...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 08.08.25
Ο Κώστας Σπηλιάδης, ένας από τους πιο εμβληματικούς πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας και κουλτούρας στον κόσμο ήταν ο πρώτος φιλοξενούμενος στην εκπομπή “Γλυκιά ζωή” την Παρασκευή 8 Αυγούστου. Μίλησε για τη γνωριμία του με τον Μίκη Θεοδωράκη, την πρωτοβουλία του να ενταχθούν συμφωνικά έργα του Μίκη Θεο...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νίκο Ιωαννίδη και Νατάσα Βησσαρίωνος | 01.08.25
Την Παρασκευή 1η Αυγούστου, η «Γλυκιά Ζωή» κινήθηκε σε καθαρά οινικούς ρυθμούς. Όλες οι διαστάσεις του ελληνικού κρασιού με φιλοξενούμενο στο στούντιο έναν από τους ανθρώπους που το γνωρίζουν όσο λίγοι: τον Γιάννη Καρακάση, Master of Wine. Μία συζήτηση για την εξωστρέφεια του ελληνικού αμπελώνα,...
Γλυκιά ζωή με τους Νίκο Ιωαννίδη και Νατάσα Βησσαρίωνος | 25.07.25
Στη "Γλυκιά Ζωή" αυτή την Παρασκευή, αφιερώσαμε την εκπομπή μας σε ένα νησί που δοκιμάστηκε από τις πυρκαγιές.Προορισμός: Κύπρος. Μιλήσαμε με οινοποιούς από τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, όπως ο Μάρκος Ζαμπάρτας από το οινοποιείο Ζαμπάρτα στον Άγιο Αμβρόσιο, ένα χωριό που χτυπήθηκε από την φω...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 18.07.25
Στο στούντιο ήρθε ο chef Γιώργος Αντονέλλος για να μας ταξιδέψει στην Κεφαλονιά μέσα από τις συνταγές, τις παραδόσεις και τις ιστορίες του νησιού. Η σύγχρονη προσέγγιση στη γαστρονομία μπορεί να λειτουργεί ως φορέας πολιτισμού και να δημιουργεί τους δρόμους του μέλλοντος. Τι είναι το λαγωτό, πως έφτιαχν...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νίκο Ιωαννίδη και Νατάσα Βησσαρίωνος | 11.07.25
Στο στούντιο ήρθε η γεωπόνος Χρυσούλα Χρηστιά, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ "Οινοξένεια Αιγιαλείας" και μας μιλά για τον θεσμό και για τον ξεχωριστό αυτό προορισμό που ονομάζεται Αιγιάλεια. Ο Γιάννης Καρβέλας, σύμβουλος επιχειρήσεων αγροδιατροφικού τομέα, μας μυεί στο παρελθόν και ...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 04.07.25
Ο Χάρης Χαραλαμπίδης από τη "Gastronomy essentials" μας παρουσιάζει «Το Μεγάλο Βιβλίο της Θάλασσας», την εμβληματική γαλλική γαστρονομική έκδοση “Le Grand Livre de la Mer” της Αlain Ducasse Editions, που μόλις απέκτησε και ελληνική έκδοση που διατίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο. Πρόκειται για τη «Βίβλο τ...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 20.06.25
Η "γλυκιά ζωή" υποδέχεται στο στούντιο τον μάγειρα και συγγραφέα Μιχάλη Δαμιανό. Μαζί του ξεφυλλίζουμε τα βιβλία του "Η ιστορία της μαγειρικής τέχνης", "Θέλω να γίνω μάγειρας"  και το πρόσφατο "Μαγειρεύοντας εν πλω" και ο ίδιος μιλά για τις εμπειρίες του στις κουζίνες της Ελλάδας, του εξωτερικού και των καραβι...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 13.06.25
Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ που συνδέουν την ιστορία και τη γαστρονομία με τη μοναδικότητα ενός τόπου, μας δίνουν την αφορμή να ταξιδέψουμε μέσα από τη «Γλυκιά ζωή». • Το 4ο Οινικό Φεστιβάλ Θήβας γίνεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και η Βασιάννα Παπαδοπούλου μας μιλά για τις εκδηλώσεις που έχου...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 06.06.25
Καλεσμένοι είναι: – Η sushi chef – όπως την αποκαλούν – Ειρήνη Καλουντζόγλου έρχεται στο στούντιο για να μας γνωρίσει τα μυστικά της τέχνης του σούσι και να μας μυήσει στην γιαπωνέζικη κουζίνα. – Ο Διαμαντής Πιερράκος, από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, μας εξηγεί πως ένα ελαιόλαδο από τη Λακωνία μ...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 30.05.25
Κοντά μας είναι ο Στέλιος Μπουτάρης που αναλαμβάνει το τιμόνι του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου. Σχέδια, προβλήματα, προοπτικές. Ακόμη, έρχεται στο στούντιο κοντά μας ο διατροφολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας για να ξεφυλλίσουμε μαζί το βιβλίο "Διατροφή Νεαρών Πρωταθλητών" που μόλις κυκλοφόρησε. Τέλος,...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 23.05.25
Καλεσμένοι στην εκπομπή είναι: - ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας Κωνσταντίνος Λεονταράκης που - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας (20 Μαΐου) θα μας μιλήσει για αυτά τα καταπληκτικά πλάσματα, τις μέλισσες που είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και για τις ευερ...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 16.05.25
Κοντά μας στο στούντιο ο διατροφολόγος Βασίλης Κατσίλας, με το νέο του βιβλίο που μας παροτρύνει να σταματήσουμε τις δίαιτες και η Άνθεια Κώτση που θα μας μιλήσει για το 7ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Lemnos Philema, με φετινή θεματολογία τον βιώσιμο τουρισμό σε σχέση με τη γαστρονομία και το 4ο ...
“Γλυκιά ζωή” με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 02.05.24
Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε ο Σωτήρης Μπόλλης που μας ξεναγεί να μας ξεναγήσει σε μια νέα εμπειρία ελληνικής γαστρονομίας και πολιτισμού το Platos plate. H Μαρία Χαμηλάκη μας ενημερώνει για την πρόσφατη μελέτη ανάλυσης του Συλλόγου Ελλήνων Χορτοφάγων Hellas Veg, των στάσεων των Ελλήνων απέναντι στη ...
Γλυκιά ζωή με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 25.04.2025
Απόψε, αγκινάρες, πίκλες, kimchi και νοστιμιές από τη Θάσο συμπληρώνουν το σημερινό μενού της "γλυκιάς ζωής". Μαζί μας : -Ο βραβευμένος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος στρώνει το τραπέζι στους ακροατές της εκπομπής με παραδοσιακές γεύσεις από τη Θάσο παντρεμένες με μοντέρνες τεχνικές -Ο Μιχάλης Ξανθάκ...
Γλυκιά ζωή με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 11.04.2025
Στη Γλυκιά ζωή, λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα μιλάμε για τη νηστεία των ημερών και παρουσιάζουμε παραδοσιακά πιάτα που έρχονται, από διάφορους τόπους της χώρας. Κοντά μας : -Η Διατροφολόγος και Διαιτολόγος Παναγιώτα Καρακασίδου, μας μιλά για τα οφέλη της νηστείας και μας βοηθά στην ασφαλή μετάβαση της κρεατοφαγίας της Κυριακής του Πάσχα. -Ο Σεφ Αριστοτέλης Μέγκουλας μας ξεναγεί στις κερκυραϊκές παραδοσιακές πασχαλιάτικες γεύσεις και η Θεανώ Πασχάλη στα πιάτα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα στην Κομοτηνή. -Tο ταξίδι μας ολοκληρώνεται στη Σίφνο με τη συμβολή του Γιώργου Σταυριανού και στην Κάρπαθο με τη συμβολή της Μαρίας Κωνσταντίνας Ανδριανοπούλου. ="https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/show/glykia-zoi-vog/ondemand/976912/glykia-zoi-me-tous-natasa-vissarionos-kai-niko-ioannidi-11-04-2025/" aria-label="More on Γλυκιά ζωή με τους Νατάσα Βησσαρίωνος και Νίκο Ιωαννίδη | 11.04.2025">Read more