Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Aφιέρωμα στην Κηφισιά στις “Φωνές και Μουσικές” | 21.09.2023

‘Eνα όμορφο αφιέρωμα για την Κηφισιά είχε η εκπομπή “Φωνές και μουσικές” που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αλέξης Κώστας.

Αριστοκρατική και καταπράσινη, με μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που εντυπωσιάζει και ένα εμπορικό κέντρο που καλύπτει όλες τις προτιμήσεις, η Κηφισιά αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις ομορφότερες περιοχές της βόρειας Αττικής.

Μετά από μία διαδρομή μόλις μισής ώρας από το κέντρο της Αθήνας, φτάνοντας στην Κηφισιά θα νιώσετε αμέσως τη διαφορά στον… αέρα. Στα μικρά στενάκια που απέχουν ελάχιστα από τους πολυσύχναστους δρόμους της περιοχής, θα πιστέψετε ότι βρίσκεστε σε εξοχή. Τα παλιά αρχοντικά, οι επιβλητικοί πυργίσκοι αλλά και το πράσινο που δεσπόζει στην περιοχή, προσδίδουν σε αυτό το πανέμορφο προάστιο της Αθήνας μία ατμόσφαιρα εκλεπτυσμένη που προσελκύει ανθρώπους όλων των ηλικιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Από την αρχαιότητα, αλλά και στα μετέπειτα χρόνια, ιδιαίτερα από τον 19ο ως τις αρχές του 20ού αιώνα, η Κηφισιά αποτελούσε τουριστικό θέρετρο και τόπο εξοχικής κατοικίας επιφανών Αθηναίων, Τούρκων και Ελλήνων της Αιγύπτου.

Σήμερα, η καρδιά της Κηφισιάς χτυπάει γύρω από την πλατεία Πλατάνου, ενώ οι παρακείμενες οδοί Κασσαβέτη και Κολοκοτρώνη κρατάνε τα σκήπτρα του shopping. Ωστόσο, μία περιοχή που προσελκύει ολοένα και περισσότερο κόσμο και έχει γίνει ο νέος πυρήνας της πόλης είναι η «Πλάκα της Κηφισιάς«, στο λόφο του Αγίου Δημητρίου, που με τα στενά δρομάκια της θυμίζει την Πλάκα της Αθήνας.

Στην εκπομπή καλεσμένος ήταν ο Δήμαρχος της Γιώργος Θωμάκος.

σχετικα ondemand