Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O λυράρης από το Βερολίνο Alexandros Lyra στις “Φωνές και Μουσικές” | 07-09-23

Τον Alexandro lyra φιλοξένησε τηλεφωνικά η εκπομπή “Φωνές και μουσικές” που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αλέξης Κώστας.

Γεννημένος στο Βερολίνο το 1992, από μητέρα Γερμανίδα και Έλληνα πατέρα, ο Αλέξανδρος Λύρα πέρασε τα σχολικά του χρόνια μοιρασμένος ανάμεσα στην Γερμανία και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Νάξο, τόπο καταγωγής του πατέρα του.

Μοιρασμένα και τα ακούσματα που ξεκίνησε να έχει από παιδί, μιας και μεγάλωνε ανάμεσα στην ροκ, ελληνική και ξένη, αλλά και την παραδοσιακή ελληνική μουσική. Αυτό όμως που μονοπώλησε το ενδιαφέρον του, από τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ήταν η κρητική λύρα. Με έναν έμφυτο ενθουσιασμό για το όργανο, ήδη από την ηλικία των εφτά ετών, περνούσε το χρόνο του μιμούμενος μεγάλους λυράρηδες. Με δύο ξύλα για λύρα και δοξάρι, ονειρευόταν κι έβαζε στόχο να γίνει ένας από αυτούς όταν μεγαλώσει.

Ο Αλέξανδρος κυκλοφόρησε τον πέμπτο προσωπικό του δίσκο “Καλοκαίρι στην Ελλάδα“ (Summer in Greece) από την δισκογραφική εταιρία “Αεράκης- Σείστρον“.

Λίγους μήνες μετά τον δίσκο “Κάθαρση“ έρχεται με 12 μεγάλες επιτυχίες του Ελληνικού πενταγράμμου που άφησαν ιστορία. 

Όπως το “Zorbas Dance”, “Syrtaki”, “Τα παιδιά του Πειραιά”, “Χασαποσέρβικα” και πολλά άλλα.

Απογειώνονται από τον μαγικό και ιδιαίτερο ήχο της κρητικής λύρας, ενός οργάνου που στα χέρια αυτού του πρωτοποριακού καλλιτέχνη, έχει “σπάσει” όλα τα μουσικά στερεότυπα.

Ο Αλέξανδρος Λύρα με σταθερά “όπλα” του την ιδιοφυία και τα φτερωτά του δάχτυλα, έτοιμος να μας συνεπάρει σε καινούριες μουσικές περιπέτειες!

σχετικα ondemand