Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Ελληνική ομογένεια, μέσα από τα λόγια του Grigoris Maninakis, στη “Φωνή της Ελλάδας”

Τη Πέμπτη 02-06-22 ήταν καλεσμένος ο “Δον Κιχώτης” της νέας γενιάς μουσικών και Professor of Engineering at the State University of New York Γρηγόρης Μανινάκης στην εκπομπή «Φωνές και μουσικές», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αλέξης Κώστας, στις 6 μ.μ. στη «Φωνή της Ελλάδας».

Ο Γρηγόρης είναι επί μακρόν μέλος της οικογένειας του Cosmos FM, από την ίδρυσή του, και σήμερα εθελοντής ραδιοφωνικός παραγωγός. Για περισσότερα από τριάντα χρόνια ασχολείται με την ποιοτική ελληνική μουσική και το τραγούδι έχοντας εμφανιστεί σε μερικές από τις πιο γνωστές αίθουσες μουσικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως η Alice Tully, το Carnegie Recital Hall, τα θέατρα Lekabettus και Herodion στην Αθήνα, καθώς και πολλές Πανεπιστημιουπόλεις όπως το Harvard, το Princeton, το Yale, το St. Louis, το Cornell και πολλές άλλες. Ο αρχηγός του συγκροτήματος Μικρόκοσμος έχει δημιουργήσει αρκετά CD με ρεμπέτικα και σύγχρονα ελληνικά τραγούδια.
Όπως λέει ο Γρηγόρης Μανινάκης:
“Θα έλεγα ότι η πολιτιστική ενέργεια που έχει συσσωρευτεί από τα χρόνια της χορωδίας- της Ελληνικής χορωδίας- των μπουάτ αργότερα, κρατάει ακόμα λίγο εδώ στην Νέα Υόρκη που ζούμε… Δυστυχώς η “μάχη” με την εμπορευματοποίηση είναι άνιση… Εμείς οι λίγοι που ασχολούμαστε ακόμα με το ποιοτικό τραγούδι στη Νέα Υόρκη -υπάρχουν και κάποια άλλα συγκροτήματα- δυστυχώς είναι δύσκολο να ανταγωνιστούμε την εμπορευματοποίηση. ‘Όμως εγώ έχω προσπαθήσει στο παρελθόν τουλάχιστον από το 2010 και μετά να εντάξω μέσα στο  microcosmos να φέρω όχι μόνο παιδιά της νέας γενιάς, δεύτερης και τρίτης γενιάς Ελληνοαμερικανόπουλα σε επαφή με το ποιοτικό ελληνικό τραγούδι, αλλά και να τα βάλω να συμμετέχουν άμεσα στις συναυλίες μας”

Επιμέλεια – παρουσίαση: Αλέξης Κώστας

 

 

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης

σχετικα ondemand