Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο πρόεδρος του «Cosmos FM»της Νέας Υόρκης, Στέλιος Τακετζής στην εκπομπή «Φωνές και μουσικές»

Τη Δευτέρα, 30 Μαΐου, καλεσμένος στην εκπομπή «Φωνές και μουσικές», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αλέξης Κώστας, στις 6 μ.μ. στη «Φωνή της Ελλάδας», ήταν ο πρόεδρος του «Cosmos FM» της Νέας Υόρκης, Στέλιος Τακετζής.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Cosmos FM», η πολύτιμη αυτή πηγή Ελληνικού πολιτισμού στη Νέα Υόρκη, προσπαθεί, εδώ και 35 χρόνια, ακούραστα να συντηρήσει την έννοια του Πολιτισμού και τους ήχους της Μουσικής μας, αλλά και να ενημερώνει για τη σύγχρονη Ελλάδα και κάθε τι που συμβαίνει στην χώρα μας.

Ο «Cosmos FM» διοργάνωσε μια εξαιρετικά συγκινητική μουσική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν. Ήταν ένα σπάνιο αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το Ολοκαύτωμα της Σμύρνης, σε συνεργασία με τον Γρηγόρη Μανινάκη και το «Mikrokosmos Ensemble», ένα γκρουπ από 9 άτομα που κατενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό, με την αυθεντικότητα του ήχου, που δέθηκε μοναδικά με τη φωνή του Γρηγόρη Μανινάκη, που εκπροσωπεί, χρόνια τώρα, αυτό το είδος τραγουδιού.

Συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο του «Cosmos FM», Στέλιο Τακετζή, γνωστό για τις οργανωτικές του ικανότητες και την υψηλή αισθητική στις επιλογές του, που έχουν εξελίξει αισθητά τον ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά και με την τραγουδίστρια της εκδήλωσης, που ζει στη Νέα Υόρκη, Αγγελική Ψώνη.

Ο Στέλιος Τακετζής, ο οποίος ήταν και ο ίδιος πρόσφυγας μας περιέγραψε συγκινητικές εικόνες: «Ήταν αποτέλεσμα μιας ομαδικής δουλειάς, όπως οτιδήποτε γίνεται στον «Cosmos FM NY». Σίγουρα και η δική μου εμπειρία (όταν ήμουν σχεδόν έξι ετών αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας, τον τόπο που γεννήθηκα, την Κωνσταντινούπολη, σε μία ηλικία που είχα αρχίσει να έχω μνήμες) είναι μία εμπειρία που δεν την εύχομαι σε κανέναν. Θυμάμαι το δάκρυ της μάνας μου, όταν έφευγε το πλοίο από την Κωνσταντινούπολη και βλέπαμε τους θόλους της Αγίας Σοφίας να απομακρύνεται, σιγά-σιγά και το δάκρυ της μάνας μου – που τότε βέβαια δεν το κατάλαβα τι σήμαινε – αργότερα όμως το κατάλαβα πάρα πολύ καλά»..

 

Επιμέλεια – παρουσίαση: Αλέξης Κώστας

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης

σχετικα ondemand