Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Βανέσσα Κουρτέση από το Ρότερνταμ στις “Φωνές και μουσικές”

Την Τετάρτη 25-05-22 ήταν καλεσμένη η τραγουδίστρια Βανέσσα Κουρτέση που ζει στο Ρότερνταμ  στις “Φωνές και μουσικές” που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αλέξης Κώστας στις 6 μμ ώρα Ελλάδας.

 

Οι “Φωνές και μουσικές” μας ταξίδεψαν στο Ρότερνταμ το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και μέχρι πρόσφατα το μεγαλύτερο Παγκοσμίως!Εκεί συνομιλήσαμε με την Βανέσσα Κουρτέση μουσικό, τραγουδίστρια και τραγουδοποιό με καταγωγή από την Αθήνα και βάση το Ρότερνταμ και την Αθήνα. Aγαπά και ασχολείται με την λαϊκή/παραδοσιακή μουσική και το ρεμπέτικο τραγούδι από μικρή ηλικία. Eμφανίστηκε σε πολλές αθηναϊκές μουσικές σκηνές και ταβέρνες τραγουδώντας ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια και συνεργάστηκε με πολλούς μουσικούς του είδους, από την περίοδο που ακόμα σπούδαζε στη Νομική σχολή της Αθήνας. Αγαπώντας και άλλες μουσικές παραδόσεις και νιώθοντας την ανάγκη να εξερευνήσει παραπάνω τη μουσική και να αναζητήσει την καλλιτεχνική της ταυτότητα αποφάσισε να μετακομίσει στην Ολλανδία και να σπουδάσει στο World Music department του Codarts-University of the Arts στο Ρότερνταμ με ειδίκευση στο τραγούδι και την μουσική της Ανατολικής Μεσογείου.
“Εγώ αν και δεν ήξερα κανέναν όταν ήρθα (στο Ρότερνταμ),επειδή είμαστε σαν χωριό εδώ στην πόλη λόγω του Πανεπιστημίου γνώρισα αμέσως μουσικούς από την σχολή και έπαιζα ρεμπέτικα και παραδοσιακά και υπάρχει πολύς κόσμος εδώ που τα αγαπάει και μάλιστα και άνθρωποι που είναι από την Ολλανδία αλλά και από παντού.. το εκτιμάνε το είδος αυτό..”
Επιμέλεια παρουσίαση Αλέξης Κώστας
Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης

σχετικα ondemand