Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η γεννημένη στην Νέα Υόρκη τραγουδίστρια Καίτη Μπόνη σε ένα αφιέρωμα στις “Φωνές και μουσικές”

Την Τρίτη 10-05-22  Μαΐου, στην εκπομπή “Φωνές και μουσικές” που παρουσιάζει και επιμελείται ο Αλέξης Κώστας (18.00 ώρα Ελλάδας) ήταν καλεσμένη η γνωστή τραγουδίστρια Tereza για να μιλήσει για την μητέρα της και γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Μπόνη που διέπρεψε στην Αμερική.

Η Καίτη Μπόνη, μια αυθεντική λαϊκή φωνή, που ξεχώρισε την δεκαετία των 80s, μεγάλωσε στην Αμερική.
Ιδιαίτερη παρουσία στον χώρο της μουσικής, αγαπούσε το καλό ρεμπέτικο, λαϊκό παραδοσιακό, και δημοτικό τραγούδι.
Μια γυναίκα δυναμική, πρωτοπόρος..
Με μεγάλη ευκολία έγραφε στίχους και μουσική.
Επίσης ήταν αγαπητή ραδιοφωνική παραγωγός στο ελληνικό ραδιόφωνο Νέας Υόρκης χρόνια. Η καταγωγή της από την Σπάρτη/Μάνη. Γεννήθηκε στην Αθήνα, στην εφηβεία έφυγε για σπουδές στην Αμερική, όπου έμεινε για πάντα.

 

“Ζούσαμε σε πολλά μέρη της Αμερικής γιατί ήταν ένα διάστημα που το ελληνικό τραγούδι είχε μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό. Είχε τραγουδήσει με πολλούς διάσημους Έλληνες τραγουδιστές εκεί- άνθρωποι που τους φιλοξενούσαμε στο σπίτι μας και ήταν κοντά μας-.Το σίγουρο είναι ότι μεγαλώνοντας στην Αμερική και όσοι ζουν στο εξωτερικό δεν αφήνεις ποτέ την Ελλάδα να φύγει ούτε στιγμή από την καρδιά σου μπορεί να ζεις στη Νέα Υόρκη με ρυθμούς με ήχους με εικόνες, όμως εμείς είχαμε ένα καλό’ μιλούσαμε ξένα αγγλικά φυσικά παντού -έχω πάει μόνο αμερικάνικο σχολείο- η μητέρα μου όμως ήθελε να πηγαίνω στην εκκλησία όταν έκανε τη χορωδία και να μιλάμε ελληνικά στο σπίτι οπότε μου μετέδωσε σωστά τα ελληνικά και έτσι λοιπόν και εγώ πήγαινα στον Άγιο Δημήτριο κάθε Κυριακή – ήταν σχεδόν 40 χρόνια στη χορωδία  – τώρα έχει εξελιχθεί και είχε γίνει μία από τις μεγαλύτερες χορωδίες Αμερικής ο Άγιος Δημήτριος έχει μία πολύ όμορφη παιδική χορωδία.. επίσης η μητέρα μου ήταν μία βασική φωνή η κοντράλτο φωνή που και εγώ είμαι contralto οπότε είμασταν χαμηλές φωνές που μπορούμε και στηρίζουμε τραγούδια και  μπορούσε να τραγουδήσει πολλά διαφορετικά είδη”

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης

σχετικα ondemand