Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O γεννημένος στο Βερολίνο μουσικός Αλέξανδρος Λύρας στις “Φωνές και μουσικές”

Την Τετάρτη 4 Μαΐου, στην εκπομπή “Φωνές και μουσικές” που παρουσιάζει και επιμελείται ο Αλέξης Κώστας (18.00 ώρα Ελλάδας) ήταν καλεσμένος ο μουσικός Αλέξανδρος Λύρας.

Γεννημένος στο Βερολίνο και με καταγωγή από την Νάξο μέσα από άρθρα, συνεργασίες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά κυρίως μέσα από τη δουλειά του, αποδεικνύει ότι όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, τότε μπορείς να το πετύχεις. Καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου της μουσικής κατατάσσουν το ταλέντο του στα επίπεδα των μεγαλύτερων συνθετών παγκοσμίως και πιστεύουν ότι μέσα από τον εναλλακτικό τρόπο της τεχνικής του, έχει δημιουργήσει τη δική του σχολή.

Εκείνος, ακούραστος, τελειομανής και μεθοδικός, με μια ταπεινότητα που σε αφοπλίζει, δηλώνει “νεκρός χωρίς την λύρα” του, μια και μια μέρα χωρίς πρόβα, είναι έλλειψη οξυγόνου για την ψυχή του. Άρρηκτα συνδεδεμένος μαζί της, με μια σχέση ζωής· γιατί ο Αλέξανδρος είναι η λύρα κι η λύρα ο Αλέξανδρος. Κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.

“Στα 15 μου χρόνια πήγα στην Γερμανία και εκεί έπαιξα στο πρώτο μου Ελληνικό εστιατόριο που λεγόταν “Συρτάκι” ανέφερε στην εκπομπή ο ταλαντούχος λυράρης.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης

σχετικα ondemand