Δράκοι και Νεράιδες Βίκυ Τσιανίκα
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο καθηγητής εφαρμοσμένης Ηθικής του ΕΚΠΑ Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης στη “Φωνή της Ελλάδας”

Την Τετάρτη 21 Απριλίου, στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Δράκοι και Νεράιδες”, η Βίκυ Τσιανίκα υποδέχτηκε τον Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη καθηγητή εφαρμοσμένης Ηθικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Ε.Κ.Π.Α., Μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής και Δεοντολογίας του Ε.Κ.Π.Α., Μέλος της Επιτροπής Βιοηθικής του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, Επί Κεφαλής του Ελληνικού Κλιμακίου της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO (Haifa) και Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας της Έδρας Βιοηθικής της UNESCO με αντικείμενο “Autonomy and dignity in medical research and practice”.

Ο καθηγητής μίλησε για την βιοηθική ως το πεδίο κριτικής προσέγγισης και επαναθεώρησης των αρχών και των κριτηρίων της πράξης. Η βιοηθική έχει επιστημονικό προσανατολισμό τις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις επιστήμες που ασκούν συμβουλευτικό και θεραπευτικό έργο και στόχο έχει την στήριξη κατανόησης των Αρχών που είναι: Σεβασμός στη αυτονομία. Μη βλάβη συνανθρώπων. Ευεργεσία. Δικαιοσύνη.