Διηγήσεις
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

«Διηγήσεις -Ιστορίες και παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά»: «Δέκα παροιμίες σαν παραμύθια» Μέρος Α | 01.06.2024

Υπάρχουν κάποιες παροιμίες που τις χρησιμοποιούμε πολύ συχνά στη καθημερινότητά μας. Αναρωτιόμαστε όμως ποτέ ποιες ιστορίες βρίσκονται πίσω από αυτές;

Η εκπομπή «Διηγήσεις – Ιστορίες και παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά» με τη Μαρία Καραγιαννάκη Ιωνά, παρουσίασε από τη συχνότητα της «Φωνής της Ελλάδας», το Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024, το πρώτο μέρος του βιβλίου «Δέκα παροιμίες σαν παραμύθια» της συγγραφέως Αφρούλης Μπέρσου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ.

Πρωταγωνιστές στην αφήγηση μας η Κατερίνα και ο Γιώργος, δύο μικρά αδέλφια που περνούν τις διακοπές τους στο χωριό με τους παππούδες τους. Μέσα από τα παραμύθια της γιαγιάς, τα παιδιά και μαζί τους οι μικροί και οι μεγάλοι ακροατές μας, μαθαίνουν τι σημαίνουν αλλά και πως καθιερώθηκαν δέκα πολύ γνωστές παροιμίες!

Σε αυτή την εκπομπή, αφηγηθήκαμε για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους της λαϊκής μας παράδοσης τις ιστορίες από τις εξής παροιμίες: «Γιατί οι Χιώτες πάνε δυο δυο», «Κάποιο λάκκο έχει η φάβα!» και «Τι είναι ο άνθρωπος! Πουλί είναι ο άνθρωπος!».

Παραγωγή – Παρουσίαση: Μαρία Καραγιαννάκη Ιωνά