Αποτύπωμα Φούλη Ζαβιτσάνου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Εκπομπή “Αποτύπωμα”, Τρίτη 21/12/2021

Στην πολιτιστική εκπομπή “Αποτύπωμα” την Τρίτη 21/12/2021, με τη Φούλη Ζαβιτσάνου, μιλάμε για το γυναικείο ζήτημα με έμφαση στην έμφυλη βία που τόσο τραγικά κυριάρχησε στο προσκήνιο της ελληνικής επικαιρότητας κατά τη διάρκεια του 2021 και προβάλλουμε δυο δυναμικές “απαντήσεις” από το χώρο του πολιτισμού:

1.Την παράσταση της διακεκριμένης και παγκοσμίου φήμης Ελληνίδας σκηνοθέτριας, Έλλης Παπακωνσταντίνου, “ALKESTIS” στο Βασιλικό Θέατρο της Σουηδίας. Μια φεμινιστική, τολμηρή, μουσική ανάγνωση του ομότιτλου έργου του Ευριπίδη που κέρδισε κοινό και κριτικούς στη Σουηδία.

Έλλη Παπακωνσταντίνου: Σκηνοθετεί την «Alkestis» για το Βασιλικό Θέατρο της Σουηδίας | Έθνος

2.Την παράσταση «Η εκπαίδευση εις τα του οίκου δια νεαράς κορασίδας»  από την ομάδα 4Frontal στο Θέατρο του Νέου Κόσμου που μελετά τα ασφυκτικά έμφυλα στερεότυπα αλλά και την πορεία της γυναικείας χειραφέτησης στην Ελλάδα.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράσταση των 4Frontal - εικόνα 1

Τέλος, προτείνουμε για την εορταστική περίοδο μια ξεχωριστή τηλεοπτική σειρά και ένα βιβλίο:

1.Την σειρά της ΕΡΤ “Καρτ Ποστάλ” που μπορεί να ιδωθεί μέσω του ertflix  από όλους τους Έλληνες του Εξωτερικού και που σκηνοθετεί ο ομογενής Γιώργος Παπαβασιλείου.

Καρτ Ποστάλ

2. Τη συλλογή διηγημάτων “Largo” του Γιάννη Μπαλαμπανίδη που πρόσφατα κέρδισε το βραβείο “Μένης Κουμανταρέας” από την Ελληνική Εταιρία Συγγραφέων ως πρωτοεμφανιζόμενος πεζογράφος.

Γιάννης Μπαλαμπανίδης "Largo" από τις εκδόσεις Πόλις

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand