0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Φωνή των Ποιητών έγινε η Φωνή της Ομογένειας σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και νοσταλγία | 21.03.24

Αυτό που έζησαν όσοι βρέθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, 21 Μαρτίου, στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, στο στούντιο Ε’ των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ ήταν πολύ ξεχωριστό και θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη τους. Μαζί με αυτούς, στους ονειρικούς κόσμους της ποίησης ταξίδεψαν και τα εκατομμύρια των ακροατριών και ακροατών της Φωνής της Ελλάδας, που παρακολούθησαν για πάνω από δύο ώρες την εκδήλωση που ετοίμασε το Παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ με τίτλο «Η φωνή των ποιητών στη Φωνή της Ελλάδας», μέσα από τα κανάλια που τη μετέδωσαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Οι φωνές των ποιητών που απήγγειλαν τα ποιήματά τους εναλλάσσονταν με υπέροχες μουσικές και τραγούδια, από μια ορχήστρα που δημιουργήθηκε ειδικά γι αυτή τη βραδιά, και οι ψυχές όλων ανέβηκαν λίγο ψηλότερα, με αφορμή τον εορτασμό της ιδιαίτερης αυτής ημέρας. Ποιήματά τους διάβασαν πολλοί από τους δημιουργούς που συμμετείχαν στον ραδιοφωνικό θεσμό του «Ποιητή/Ποιήτρια της Εβδομάδας» από την πρώτη του χρονιά, ένας θεσμός υπό μορφή podcast, που καθιέρωσε το ραδιόφωνο της Ομογένειας και που θα έχει και συνέχεια, όπως διαβεβαίωσε η παρουσιάστρια της βραδιάς, δημοσιογράφος της «Φωνής», Νατάσσα Βησσαρίωνος. To podcast αυτό έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα περίπου 120 ποιητές.

Στις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς ήταν η μετάδοση των βίντεο με την απαγγελία ποιημάτων που έστειλαν Έλληνες ποιητές της Διασποράς.

Στην εκδήλωση ποιήματά τους διάβασαν οι δημιουργοί: Νίκος Αλεξίου, Παναγιώτης Αρβανίτης, Αναστάσιος Βιστωνίτης, Ηλίας Γκρης, Γιάννης Ευσταθιάδης, Κατερίνα Θανοπούλου, Κώστας Καναβούρης, Διονύσης Καρατζάς, Σπύρος Κατσίμης, Πάνος Κυπαρίσσης, Γιώργος Λίλλης, Αλέξιος Μάινας, Εύα Μοδινού, Χαρίλαος Νικολαΐδης, Παυλίνα Παμπούδη, Χρίστος Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος, Γιάννης Παπουτσάκης, Στρατής Πασχάλης, Μαρία Πατακιά, Τίτος Πατρίκιος, Θοδωρής Ρακόπουλος,

Αγγελική Σιδηρά, Σταύρος Σταμπόγλης, Λίνα Στεφάνου, Βάλια Τσαΐτα Τσιλιμένη, Δήμητρα Χριστοδούλου.

Στην ορχήστρα που ερμήνευσε όμορφες μουσικές και τραγούδια μελοποιημένης ποίησης συμμετείχαν οι μουσικοί -ερμηνευτές:

Μήδεια Χουρσουλίδου – τραγούδι, Λουκία Παλαιολόγου – τραγούδι, Μαρία Ρεμπούτσικα – βιολί, Αλέξης Κώστας – κρουστά, Γεωργία Παπαδάτου – κλασική κιθάρα, Αλίκη Μαρκαντωνάτου – αρχαία λύρα, πιάνο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς στη Βουλή, βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Φίλιππος Φόρτωμας.

Η εκδήλωση «Η φωνή των ποιητών στη Φωνή της Ελλάδας» μεταδόθηκε απευθείας από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο, μαγνητοσκοπήθηκε για το Αρχείο της ΕΡΤ και θα αναρτηθεί On Demand. Αντίστοιχα, το 2025 προγραμματίζεται εκδήλωση με ποιητές που συμμετείχαν τις επόμενες χρονιές.

σχετικα ondemand