0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Infinitely Curious: Beyond Borders Festival | 17.08.2023

Το «Beyond Borders» είναι κάτι περισσότερο από ένα Φεστιβάλ. Είναι μια γιορτή την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου που στοχεύει να ενώσει όλους όσους ασχολούνται με την Τέχνη και τον Πολιτισμό σε ένα νησί που ενώνει το παρελθόν με το παρόν, την ιστορία του με την τέχνη και τον πολιτισμό: το Καστελόριζο.

Από το 2016, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ελληνικής Ιστορίας (ΙΔΙΣΜΕ) και σε συνεργασία με το Les Ecrans de Mondes (Παρίσι) και το Revival Association Megistis (Σίδνεϊ) για τη διεθνή προβολή του, το «Beyond Borders» προσφέρει στη Μεσόγειο, την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα μια ετήσια, συναρπαστική «εμπειρία» που αποτελείται από ταινίες με ιστορικό και πολυπολιτισμικό περιεχόμενο, γεγονότα και προσωπικότητες που διαμόρφωσαν και σμίλεψαν τους ανθρώπους και τον πολιτισμό μας.
Συντονιστείτε την Κυριακή 27 Αυγούστου στις 11 το πρωί για να ακούσετε το πρόγραμμα Infinitely Curious της ΕΡΤ και το Voice of Greece και να μάθετε πώς αυτό το «μπουτίκ» Φεστιβάλ γιορτάζει και τονίζει την ομορφιά και τη συμβολή της κινηματογραφικής αφήγησης μέσα από την Ιστορία και την Κοινωνία. Μάθετε από την ψυχή του φεστιβάλ, την Ειρήνη Σαρίογλου καθώς και από τον συγγραφέα και πρωταγωνιστή του Mediterraneo (την ταινία που έκανε το νησί διάσημο παγκοσμίως) Giuseppe Cederna πώς η γιορτή του πολιτισμού και του πρωτοποριακού κινηματογράφου συνδέεται κάθετα και άρρηκτα με τη διεξαγωγή παράλληλων δραστηριοτήτων όπως εκθέσεις τέχνης και φωτογραφίας, εκπαιδευτικά προγράμματα, παιδικά εργαστήρια, διαλέξεις, εργαστήρια και masterclasses, pitching labs κ.λπ. που συμβάλλουν στην προσέλκυση τόσο της τοπικής κοινότητας όσο και του διεθνούς κοινού που φθάνουν κάθε χρόνο μέχρι την «άκρη του μπλε» να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ.
Επιμέλεια-  παρουσίαση : Κατερίνα Μπατζάκη

σχετικα ondemand