Στα Γήπεδα της Ιστορίας Θωμάς Σίδερης
0:00
0:00 LIVE

O Αθλητισμός στον προσφυγικό Βόλο (μέρος γ’)  | 08.01.2023

Στο 9ο επεισόδιο της σειράς ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, συνεχίζεται το ταξίδι στους πρόσφυγες αθλητές και στα προσφυγικά αθλητικά σωματεία του Βόλου. 

Σε ένα κυριολεκτικά οδοιπορικό στην προσφυγική Νέα Ιωνία και στους δρόμους του Βόλου, οι άνθρωποι ξετυλίγουν τις αναμνήσεις τους και όσα δεν σκέπασε η σκόνη του χρόνου.

Κεντρικό πρόσωπο στο επεισόδιο αυτό είναι ένας ποδοσφαιριστής-μύθος του Βόλου, ο Δημήτρης ή Μίμης Κοκκινάκης. Για τον Μίκη Κοκκινάκη μιλούν η κόρη του Φωτεινή, ο ανιψιός του Δημήτρης Μαρίτσης και ο αθλητικογράφος Δημήτρης Μπάτσιος. Παράλληλα, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θανάσης Βογιατζής οδοιπορεί μαζί με τη δημοσιογράφο Φρόσω Παύλου στον προσφυγικό Βόλο και ανακαλεί στη μνήμη του πρόσωπα και γεγονότα. 

Τέλος, στο επεισόδιο αυτό γίνεται και μία πολύ σημαντική αναφορά στις γυναίκες – αθλήτριες του Βόλου, με κεντρικό πρόσωπο αναφοράς την Καίτη Κολτσιδοπούλου-Διαμαντή, μία γυναίκα που διέγραψε λαμπρή πορεία στους στίβους. Για τη σπουδαία αυτή αθλήτρια μιλά στο ντοκιμαντέρ η κόρη της, Άρτεμις Διαμαντή. 

Έρευνα: Φρόσω Παύλου

Παρουσίαση-ραδιοσκηνοθεσία: Θωμάς Σίδερης