Στα Γήπεδα της Ιστορίας Θωμάς Σίδερης
0:00
0:00 LIVE
ΕΡΑΣΠΟΡ   101,8 – 100,9
ΕΡΑΣΠΟΡ  101,8 – 100,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 327 +30 210 6012991 -992 (Ακροατών για τις εκπομπές) sportsradio@ert.gr

Χριστούγεννα στο Μέτωπο | 24.12.2022

Το αθλητικό ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ επιστρέφει στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, παραμονή Χριστουγέννων στις 5 το απόγευμα.


Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο, αλλά παντού και πάντα θα υπάρχει μια εξαίρεση. Την περίοδο που οι φαντάροι, δεκαοχτάχρονα αγόρια, έπεφταν νεκτά στα μέτωπα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, συνέβη ένα γεγονός, ιστορικά τεκμηριωμένο, που απέδειξε στην πράξη ότι η ωμή βία και ο θάνατος μπορούν να δώσουν τη θέση τους στην αλληλεγγύη και στη ζωή. Παραμονή Χριστουγέννων, 1914. Γερμανοί και Βρετανοί στρατιώτες βρίσκονται ετοιμοπόλεμοι στα χαρακώματα. Μόνο μερικές εκατοντάδες μέτρα χωρίζουν τα αντίπαλα στρατόπεδα. Καθώς πέφτει το απόβραδο,  οι Γερμανοί στρατιώτες τοποθετούν δεκάδες χριστουγεννιάτικα δέντρα, με κεριά να λάμπουν στα κλαδιά,  ενώ νεανικές ανδρικές φωνές τραγουδούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. 

Οι Βρετανοί στρατιώτες ξαφνιασμένοι θα απαντήσουν στη γιορτινή ατμόσφαιρα, όχι με πυρά αλλά με κάλαντα, ενώ μεταξύ των χαρακωμάτων θα διεξαχθεί ένας ιδιότυπος ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των αντιπάλων φαντάρων. 

Το ποδόσφαιρο και τα Χριστούγεννα θα ενώσουν τους “εχθρούς” και ο πόλεμος θα μοιάζει, έστω και για μία νύχτα, με μακρινό εφιάλτη. Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ επιμελείται και παρουσιάζει ο Θωμάς Σίδερης στο πλαίσιο της εκπομπής “ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ”. 

σχετικα podcasts