ΕΡΑΣΠΟΡ   101,8 – 100,9
ΕΡΑΣΠΟΡ  101,8 – 100,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 327 +30 210 6012991 -992 (Ακροατών για τις εκπομπές) sportsradio@ert.gr

Τα αθλητικά σωματεία στη Σμύρνη και στην Κωνσταντινούπολη στο Μεσοπόλεμο | 23.10.2022

Τα αθλητικά σωματεία στη Σμύρνη και στην Κωνσταντινούπολη ήταν κάτι περισσότερο από συλλόγους με αθλητική δραστηριότητα, ήταν πάνω απ’ όλα κοινωνικοί φορείς με έντονη πολιτιστική και κοινωνική δράση. Έκαναν εράνους για τα φτωχότερα μέλη της κοινότητας, διοργάνωναν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, κάποιες από αυτές είχαν συστήσει μουσική μπάντα ή διέθεταν πολυπληθή φιλαρμονική.

Στο δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής αθλητικών ντοκιμαντέρ με τίτλο «Στα γήπεδα της Ιστορίας», οι ακροατές της ΕΡΑ ΣΠΟΡ θα παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο, στα σπουδαιότερα αθλητικά σωματεία της πολυπολιτισμικής Σμύρνης και της Πόλης των πόλεων, της επτάλοφης Κωνσταντινούπολης.

Ο αθλητισμός στον μεσοπόλεμο, οι κοινωνικές συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξή του, οι φιγούρες των αθλητών που αναδύονται στον μεσοπολεμικό κόσμο της Εγγύς Ανατολής και διαπρέπουν στα γήπεδα και στους στίβους, αλλά και ο γυναικείος αθλητισμός σε ένα κοινωνικό πλαίσιο που ευνοεί τη συμμετοχή και την παρουσία της γυναίκας στον δημόσιο χώρο.

Κεντρικός αφηγητής στο δεύτερο επεισόδιο είναι ο δόκτωρ Ανδρέας Μπαλτάς, ενώ σε ζωντανή σύνδεση με την Κωνσταντινούπολη, ο Στέλιος Μουχλίδης θα ξετυλίξει την πολυτάραχη ιστορία του ΑΣ Πέρα.

Έρευνα/τεκμηρίωση/παρουσίαση: Θωμάς Σίδερης

σχετικα podcasts