Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ελένη Κουρτίδου Θανάσης Γωγάδης
0:00
0:00 LIVE
958FM  95,8 FM
958FM 95,8 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636 2313338456 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 958radio.ert3@ert.gr

64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης | Μέρος Β | 10.11.2023


Ο 9,58fm στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μέρος Β

Σοφία Εξάρχου, σκηνοθέτης της ταινίας «Animal».  « Η αρχική ιδέα ήταν η εργασία, την οποία συνέδεσα στην Ελλάδα με τον τουρισμό και εστίασα στους ανιματέρ και τι σημαίνει να διασκεδάσεις τους άλλους κάθε μέρα» σημείωσε η σκηνοθέτης της ταινίας. Κάτω από τον καυτό ήλιο της ελληνικής υπαίθρου, οι ανιματέρ που δουλεύουν σε ένα all-inclusive ξενοδοχείο προετοιμάζονται για την τουριστική σεζόν. Η Κάλια είναι η αρχηγός της ομάδας. Καθώς το καλοκαίρι κορυφώνεται και η πίεση αυξάνεται, οι νύχτες τους γίνονται βίαιες και ο αγώνας της Κάλιας αποκαλύπτεται στο σκοτάδι. Αλλά όταν ανάψουν ξανά τα φώτα, το σόου θα πρέπει να συνεχιστεί. Το φιλμ έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Βανκούβερ και το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Λοκάρνο.

KokenErgun, σκηνοθέτης τριών ταινιών που προβάλλονται στο φεστιβάλ. Πρόκειται για τις ταινίες «Ι , Soldier», το πρώτο μέρος της σειράς βίντεο του Εργκούν, στην οποία καταπιάνεται με τις ελεγχόμενες από το κράτος τελετές εθνικών εορτών της Τουρκικής Δημοκρατίας, το δεύτερο μέρος είναι το φιλμ «The Flag»   ενώ η τρίτη του ταινία  «Heroes» επικεντρώνεται σε ‘ένα σύγχρονο προσκύνημα Τούρκων, Αυστραλών και Νεοζηλανδών τουριστών  που επισκέπτονται την Καλλίπολη της Τουρκίας  και αποτείνουν φόρο τιμής στους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στην Εκστρατεία της Καλλίπολης –μια από τις πιο αιματηρές συγκρούσεις του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.  Ο Εργκούν είναι επίσης μέλος της κριτικής επιτροπής του του Διεθνούς Διαγωνιστικού Film Forward. «Έρχομαι συνεχώς στη Θεσσαλονίκη  γιατί εκτός από τους δεσμούς συγγένειας που έχω μέσω της μητέρας μου, αγαπάω την πόλη ,  το φαγητό της  , και τους ανθρώπους της « είπε ο σκηνοθέτης.


σχετικα ondemand