Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ελένη Κουρτίδου Θανάσης Γωγάδης
0:00
0:00 LIVE
958FM  95,8 FM
958FM 95,8 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636 2313338456 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 958radio.ert3@ert.gr

64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης | Μέρος Β | 09.11.2023


Ο 9,58fm στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μέρος Β

Nikolai Hamel, σκηνοθέτης της ταινίας «Ο Ραψωδός». Η ταινία κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Θεσσαλονίκη. «Είναι η ιστορία ενός παραμυθά στην ουσία, που κάθεται μαζί με ακροατές και λέει μια ιστορία. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και στην ταινία με έναν παραμυθά που πηγαίνει σε ένα μπαρ και διηγείται ιστορίες στους θαμώνες» λέει ο σκηνοθέτης». « Ο Όμηρος είναι η προφανής συσχέτιση που μπορεί να κάνει κανείς, αλλά ο χαρακτήρας της ταινίας ταυτίζεται περισσότερο με τον Αίσωπο. Στην ουσία η ταινία ασχολείται με το γιατί αφηγούμαστε ιστορίες κι αν μπορεί κανείς να είναι επαγγελματίας παραμυθάς».
Στη διάρκεια μιας νύχτας ένας παραμυθάς αιχμαλωτίζει τους πελάτες ενός μπαρ με μια ιστορία για μαγικά μυστήρια και μικροεγκλήματα. Καθώς μπαίνουν στο μπαρ νέοι πελάτες και καινούργια γεγονότα ξεδιπλώνονται στην ιστορία του, βυθιζόμαστε στη φαντασία των ακροατών και ανακαλύπτουμε μια μοναδική εκδοχή των αλλόκοτων χαρακτήρων που έχει δημιουργήσει.

Joanna Arnow, σκηνοθέτης της ταινίας «The feeling that the time for doing something has passed». «Η ταινία ουσιαστικά μας ενθαρρύνει να σκεφτούμε την έννοια του χρόνου. Παρακολουθούμε την ζωή της ηρωίδας, σε βάθος χρόνου , και πώς αυτή εξελίσσεται στη δουλειά , στην σχέση της, στην οικογένεια της». Μια καυστική πανέξυπνη κωμωδία την οποία η Τζοάνα Άρνοου γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί χωρίς φόβο αλλά με όλο το πάθος ενός ανθρώπου που μπορεί να δει ξεκάθαρα πόσο άβολο, παράλογο και σουρεαλιστικό είναι το κοινωνικό μας οικοδόμημα, παραδίδοντας το πιο αστείο φιλμ της χρονιάς.

Ηχοληψία: Απόστολος Κοσμόγλου, Γιώργος Λιάκης


σχετικα ondemand