Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ελένη Κουρτίδου Θανάσης Γωγάδης
0:00
0:00 LIVE
958FM  95,8 FM
958FM 95,8 FM Αγγελάκη 14, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54636 2313338456 (Studio), 2313338401,2313338448 (Γραμματεία – Κοινό) 958radio.ert3@ert.gr

64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης | Μέρος Α | 09.11.2023


Ο 9,58fm στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ακούστε στην ειδική εκπομπή του 9,58fm για το 64ο Διεθνές Φεστιβάλ ΚινηματογράφουΘεσσαλονίκης, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου (13:00-15:00) τους:

Μόνικα Μπελούτσι, ηθοποιός- Συνέντευξη τύπου. Η Μόνικα Μπελούτσι, σύμβολο διαχρονικής ομορφιάς, μία από τις πιο λαμπερές σταρ του παγκόσμιου σινεμά και επίσημη καλεσμένη του φετινού Φεστιβάλ, παρευρέθηκε στο κατάμεστο Ολύμπιον, στο πλαίσιο της προβολής του υβριδικού φιλμ Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις των Τομ Βολφ και Γιάννη Δημολίτσα, όπου πρωταγωνιστεί. Η Μόνικα Μπελούτσι θα παραλάβει τον τιμητικό Χρυσό Αλέξανδρο του Φεστιβάλ σήμερα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, πριν την ειδική προβολή της ταινίας Μαλένα (2000) του Τζουζέπε Τορνατόρε. Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η Μόνικα Μπελούτσι ανέφερε ότι «εάν κάτι συνδέει τις δύο ταινίες και τις δύο ηρωίδες είναι ότι και οι δύο έπρεπε να επιβιώσουν σ’ έναν κόσμο ανδρών». Αναφερόμενη στην ταινία «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» είπε ότι ήθελε να είναι παρούσα στην πρεμιέρα της στην χώρα μας γιατί ήθελε να δει αν θα γίνει αποδεκτή από το ελληνικό κοινό, μιας και η Κάλλας είναι Ελληνίδα»

Χάρης Βαφειάδης σκηνοθέτης της ταινίας «Μικρά πράγματα που πήγαν λάθος». Πρόκειται για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη που ως βασικό θέμα έχει « την ταυτότητα και τους ρόλους που παίρνουμε στη ζωή μας, κυρίως ο ρόλος του άνδρα στην σύγχρονη εποχή, μιας και οι ήρωες της ταινίας είναι και οι δύο άνδρες». Μετά την τηλεοπτική δόξα που γνώρισε, ο Φάνης έχει πάρει για τα καλά την κατηφόρα. Το μόνο που χρειάζεται πλέον για να επανέλθει είναι ένα θεϊκό σημάδι. Ο Παύλος ζει στον τέλειο κόσμο. Εκείνο όμως που τον κρατάει μακριά από την καριέρα και την ιδανική οικογενειακή ζωή είναι η ίδια πραγματικότητα. Οι ζωές τους μπερδεύονται, όταν ένα σκυλάκι με το όνομα Μάφιν είναι πια νεκρό.

Marco Righi, σκηνοθέτης της ταινίας « Where the wind blows». «Η λέξη που χαρακτηρίζει την ταινία είναι το «ιερό», κάτι πέρα από εμάς» είπε ο σκηνοθέτης, συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για ένα φίλμ για την πίστη γενικότερα, μια πίστη πέρα από το υπέρτατο ον». Γεμάτο θρησκευτικές αναφορές αλλά κηρύττοντας ένα δικό του «αιρετικό» ευαγγέλιο, το φιλμ του Μάρκο Ρίγκι πιστεύει πάνω απ’ όλα στον άνθρωπο και στη σχεδόν μυστικιστική δύναμη ενός σινεμά εσωτερικού, διαπεραστικού, πρόθυμου να διερωτηθεί για έννοιες βαθιές και πανανθρώπινες.

Ηχοληψία: Απόστολος Κοσμόγλου, Γιώργος Λιάκης

σχετικα ondemand