Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο συγγραφέας Παναγιώτης Κατσανάκης για το βιβλίο του “Το απολωλός πρόβατο”

Στη δεύτερη ώρα της εκπομπής, “Πάρε τον Χρόνο σου” ο Προκόπης Αγγελόπουλος φιλοξένησε στο στούντιο τον Φιλόλογο, καθηγητή μέσης εκπαίδευσης και συγγραφέα, Παναγιώτη Κατσανάκη, με τον οποίο μιλήσαμε για το δεύτερο βιβλίο του το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε, με τίτλο «Το απολωλός πρόβατο και άλλες αφηγήσεις». Το βιβλίο εμπνέεται από συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα της τελευταίας τεσσαρακονταετίας για να παρουσιάσει τις ιστορίες απλών ανθρώπων και πως επηρεάστηκαν από αυτά. Πρόκειται για σαράντα και μία αφηγήσεις σ’ ένα κατακερματισμένο «μυθιστόρημα» μιας τεσσαρακονταετίας ενηλικίωσης (1980-2020), με πρόσωπα και καταστάσεις που συνθέτουν ένα ψηφιδωτό της.  
Με τον κ. Κατσανάκη μιλήσαμε για το χθες και το σήμερα, τη διδασκαλία της Ιστορίας στα σύγχρονα σχολεία, την πορεία της Ελληνικής Κοινωνίας από το 1980 μέχρι και σήμερα και, φυσικά, τα γεγονότα που μας σημάδεψαν και καθόρισαν τις επιλογές μας, ακόμη και σήμερα, στο πολιτικοκοινωνικό σκηνικό που βιώνουμε.
Ακούστε τη συνέντευξη του Παναγιώτη Κατσανάκη στη Φωνή της Ελλάδας

σχετικα ondemand