Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Τόποι, κάλαντα και τραγούδια : Πριν τα Χριστούγεννα… | 23.12.2022

Παρασκευή 23/12/22, 9 με 10 το βράδυ στο Δεύτερο Πρόγραμμα και στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα.   

Κάλαντα και τραγούδια από διαφορετικές εποχές και διαφορετικούς τόπους. Ο Καζαντζίδης τραγουδάει «για τα παιδιά» στην Ελλάδα του ’90, ο Βαγγέλης Περπινιάδης και ο Σπύρος Ζαγοραίος εύχονται στην Ελλάδα του ’60 μ’ ένα «κοκτέιλ με πεννιές», ένα Χριστουγεννιάτικο «παζάρι» από το «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι» του Διονύση Σαββόπουλου στα 1987 με τη συμμετοχή – ούτε λίγο, ούτε πολύ – της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, της Δήμητρας Γαλάνη, του Χάρρυ Κλύνν, του Γιάννη Μηλιώκα και της Αλίκης Βουγιουκλάκη, δημοτικά Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας αλλά και κάλαντα Μακεδονίας με τον Πασχάλη Τερζή και Επτανήσων με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου».  

Κάτι τέτοιες μέρες οι εκπομπές μάλλον δεν πρέπει να βασίζονται στο τι θέλουμε να σας πούμε εμείς, αλλά στο τι θέλετε να ακούσετε εσείς. Και κυρίως στο ποιοι είστε εσείς που μας ακούτε τη συγκεκριμένη στιγμή και ποια είναι η διάθεσή σας. Καλά τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ίσως ηχούν παράταιρα και αυτοσκοπού. Καλά τα τραγούδια του κεφιού και του ξέφρενου γλεντιού – αλλά είναι σίγουρο ότι μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια τέτοια διάθεση; «Χριστούγεννα πάντα τσακωνόμαστε» που λέει κι ο Διονύσης Σαββόπουλος, σ’ εκείνο τραγούδι από τον «Χρονοποιό» του… Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε μέχρι συμβουλές – «πρώτες βοήθειες»  για το πώς μπορεί να αποφύγει κανείς τους χριστουγεννιάτικους …καυγάδες – τους καυγάδες που φέρνει η μεγάλη ένταση και η κούραση της προετοιμασίας, τα έξοδα – ακόμα και οι υψηλές προσδοκίες για αυτές τις μέρες. Η εκπομπή προσπαθεί να συνεισφέρει με τη βοήθεια των επιλογών της. Πάντα, με τη διάθεση του «Παρ’ το αλλιώς… θα βρεις!».  

σχετικα ondemand