Πρέπει να Ξέρεις Μηχανή να Κόψεις Μαύρα Μάτια Γιώργος Τσάμπρας
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

Εμπειρίες ρεμπέτικου στην Δράμα, με τον Παναγιώτη Χρόνη | 01.04.2024

«Γύρισε κι άναψε, το μαγκαλάκι!»

Δευτέρα 1/4/24, 9 με 10 το βράδυ, στην εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα και στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7.

Συνεχίζοντας τα ταξίδια στα περάσματα του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού στην εκτός Αθηνών Ελλάδα, φιλοξενούμε σήμερα τον Παναγιώτη Χρόνη. Με καταγωγή από την Αρκαδία, πήγε στα 20 του χρόνια, ως …αστυφύλακας στην Δράμα. Κι εκεί, βρέθηκε να παίζει και να τραγουδά ρεμπέτικα, λαϊκά και δημοτικά τραγούδια αλλά και δημιούργησε δύο δικούς του χώρους με ανάλογο ρεπερτόριο. Οι μνήμες απ’ όλα αυτά, έχουν καταγραφεί σ’ ένα βιβλίο με τίτλο …«Ασυνάρτητος λόγος»! Και με περιεχόμενο, ενδιαφέρουσες ιστορίες και περιγραφές γύρω από την καθημερινή λειτουργία αυτών των χώρων αλλά και τις μετακλήσεις λαϊκών τραγουδιστών από τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, την Καίτη Γκρέυ και τον Βαγγέλη Περπινιάδη μέχρι τον Δημήτρη Κοντογιάννη, τον Αντώνη Βαρδή και τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Οι δισκογραφικές καταγραφές του τώρα, περιλαμβάνουν ένα δίσκο με τον ίδιο ως μέλος του συγκροτήματος «Γερόλυκοι» και περιεχόμενο τραγούδια «Των Αποστόλων» Χατζηχρήστου και Καλδάρα, τραγούδια του Σταύρου Τζουανάκου και πιο πρόσφατα, μια σειρά δικά του τραγούδια με στίχους Χρήστου Κανελλόπουλου που τραγουδούν ο ίδιος, τραγουδιστές – συνεργάτες του αλλά και ο Γιώργος Ξηντάρης, ο Μπάμπης Τσέρτος και η Νάντια Καραγιάννη ( Τίτλος: «Οι μεθυσμένες μας πενιές»).

Στην εκπομπή, μιλάμε για όλα αυτά, ακούμε δικές του ηχογραφήσεις σε παλιά ρεμπέτικα και δικά του τραγούδια αλλά και κάποια αγαπημένα του τραγούδια σε κλασσικές τους ηχογραφήσεις.

Πάντα με την πεποίθηση και με στόχο ότι «Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια».



σχετικα ondemand