Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η ζωή στον Καναδά μέσα απο τα μάτια ενός νέου Έλληνα μετανάστη-2ο

Τους λόγους πουν τον οδήγησαν στην απόφαση να αναζητήσει μια καλύτερη νέα ζωή στον Καναδά όπου μετανάστευσε μαζί με την σύζυγο και τα δυο μικρά παιδιά του απο τις Σέρρες πριν απο τρία χρόνια περίπου μετέφερε ο Γιώργος Σεραφείμ στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» στη Φωνή της Ελλάδος και στους Δημήτρη Κοντογιάννη και Πέτρο Δίπλα.

Τη δεύτερη φορά που μίλησε στην εκπομπή, ο κ. Σεραφείμ, ο οποίος ήταν γραφίστας και είχε δική του επιχείρηση στην Ελλάδα πριν αποφασίσει να μεταναστεύσει στο Καναδά εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση. Το πιο δύσκολο πράγμα δεν είναι να νοιώθεις ξένος σε μια άλλη χώρα αλλά να νοιώθεις ξένος στην ίδια σου τη χώρα όπως ανέφερε, παραθέτοντας τους λόγους. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα έκανε καλό στη χώρα αν όλοι οι ¨Ελληνες μπορούσαν να ζήσουν λίγα χρόνια εκτός Ελλάδας και όχι απλά να πάνε διακοπές για να δουν πως οι άλλοι λαοί αντιμετωπίζουν διαφορετικές καταστάσεις. Στην Ελλάδα, ο φορολογούμενος δεν ξέρει τι πληρώνει και το κράτος δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα ενώ στον Καναδά τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη προσαρμογή της οικογένειάς του στη νέα ζωή, στους σκίουρους, τα κουνελάκια, τα ρακούν, τα κογιότ, τα ελάφια και τις μαύρες αρκούδες που μπορεί να συναντήσει κανείς ακόμη και μέσα στη πόλη του Winnipeg όπου ζει. Η χαρά του ψαρά και του κυνηγού είναι εδώ, τόνισε σε κάποιο σημείο.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει την έκπληξη που ένοιωσε όταν μια μέρα σε διάλειμμα στη δουλειά του άκουσε ελληνική μουσική για να ανακαλύψει ότι την είχε βάλλει ένας Φιλιππινέζος που είχε μείνει παλαιότερα στην Ελλάδα. Επίσης, ο κ. Σεραφείμ τόνισε ότι υπάρχει ζήτηση για ελληνικά προϊόντα και ως εκ τούτου ευκαιρίες για ελληνικές επιχειρήσεις στο τομέα των τροφίμων στον Καναδά.

σχετικα ondemand