Χορεύοντας στο Ρυθμό του Swing Πανταζής Τσάρας
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας στο Χορεύοντας στο ρυθμό του Swing | 11.11.2023

Ο γνωστός σαξοφωνίστας Δημήτρης Τσάκας καλεσμένος σήμερα του Πανταζή Τσάρα και της εκπομπής “Χορεύοντας στο ρυθμό του Swing”,  με αφορμή την επικείμενη εμφάνισή του στο Half Note Jazz Club στις 16 του μήνα στην παράσταση υπό τον τίτλο “LYRICALLY IN TUNE” – Η Τζαζ συναντά την ποίηση, μια βραδιά μουσικής, ποίησης και τζαζ, την οποία επιμελείται ο ίδιος.

Στην παράσταση συμμετέχει και το κουαρτέτο του αποτελούμενο από τους :

  • Αναστασία Κωνσταντινίδου – φωνή
  • Άλκης Νίλεντ – κιθάρα
  • Κίμωνας Καρούτζος – κοντραμπάσο
  • Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης – ντραμς

Ο Δημήτρης Τσάκας  είναι σαξοφωνίστας και συνθέτης και ένας  από τους σημαντικότερους μουσικούς της Ελληνικής τζαζ σκηνής. Έχει συνεργαστεί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου σαν σολίστας στο “Blade Runner anniversary album” καθώς και στο “The Stephen Hawking tribute”. Έχει συνεργαστεί   με ορχήστρες όπως η ΚΟΑ, η Συμφωνική και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με την οποία  και παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το “Charlie Parker with strings”.καθώς και σαν σολίστας στην  συμφωνική version του εμβληματικού “Dark side of the moon” των Pink Floyd με μεγάλη επιτυχία.

Επιμελείται το “Τζαζ στην πλατεία”, μια σειρά από  τζαζ εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, καθώς και τις τζαζ εκδηλώσεις του μουσείου του ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Πανταζής Τσάρας.

Ηχογράφηση: Στεφανία Τσακίρη


Χορεύοντας στο ρυθμός του Swing“. Μια εβδομαδιαία ωριαία συνάντηση με τις διάφορες μορφές της διεθνούς και της ελληνικής jazz σκηνής, κάθε Σάββατο σε νέα ώρα μετάδοσης 23.00 – 24.00 στο πρώτο Πρόγραμμα. Μια μουσική συνάντηση που ξεκίνησε το ταξίδι της τον Οκτώβριο του 1989 από τις συχνότητες του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και από το 2019 το ταξίδι συνεχίζεται από αυτές του Πρώτου Προγράμματος

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Πανταζής Τσάρας.  

σχετικα ondemand