Χορεύοντας στο Ρυθμό του Swing Πανταζής Τσάρας
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

George Tsolis and friends στο “Χορεύοντας στο ρυθμό του Swing” | 20.05.2023

Το Σάββατο 20 Μαΐου στην εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος “Χορεύοντας στο ρυθμό του Swing”, ο Πανταζής Τσάρας  φιλοξενεί το σχήμα Georgios Tsolis and friends, με αφορμή την εμφάνισή τους στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας την Παρασκευή 26 Μαΐου.

Στους δρόμους της jazz θα πορευτεί για τέσσερις ημέρες φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας με την ενότητα jazz & more να αποτελεί και φέτος ένα ακόμα σπουδαίο σταθμό στην ιστορία του θεσμού. Σημείο αναφοράς το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στο οποίο θα φιλοξενηθούν οι εκδηλώσεις με διεθνείς συμμετοχές από την Κούβα, την Ιταλία και την Ιορδανία.

Την αυλαία των συναυλιών θα ανοίξει στις 9.30 το βράδυ την Παρασκευή 26 Μαΐου το σχήμα Georgios Tsolis and friends. Στη μπάντα συμμετέχουν οι Georgios Tsolis / piano ( Greece ) Jorge Vistel / Trunpet ( Cuba ), Francesco Angiuli / Doubla Bass (Italy ), Mauro Beggio / Drums ( Italy )

Το Σάββατο 27 Μαίου την ίδια ώρα τη σκυτάλη παίρνουν ο Vasilis Kostas & Layth Sidiq Duo. Δύο σπουδαίοι βιρτουόζοι μουσικοί και δημιουργοί διεθνούς φήμης, ο λαουτίστας Βασίλης Κώστας, υποψήφιος για Grammy 2023, και ο Ιορδανός βιολονίστας Layth Sidiq θα παρουσιάσουν το νέο έργο τους με τίτλο “STEPS”, το οποίο φέρνει κοντά τους μουσικούς κόσμους του ελληνικού παραδοσιακού, αραβικού και σύγχρονου αυτοσχεδιασμού

Η Κυριακή 28 Μαΐου θα είναι επίσης γεμάτη από jazz καθώς στη σκηνή του αίθριου στις 9.30 το βράδυ θα βρεθεί το Yiorgos Fakanas Group το οποίο απαρτίζουν οι Yiorgos Fakanas, (bass), Tάκης Πατερέλης (saxes), Σάμμυ Αμίρης(piano) και Μένιος Πασιαλής (drums).

Η ενότητα Jazz & more θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 29 Μαΐου με το Εργαστήρι Jazz από το Δημοτικό Ωδείο Πάτρας. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο του παλαιού δημοτικού νοσοκομείου στις 9.30 το βράδυ.

Μια εβδομαδιαία ωριαία συνάντηση με τις διάφορες μορφές της διεθνούς και της ελληνικής jazz σκηνής, κάθε Σάββατο σε νέα ώρα  μετάδοσης 23.00 – 24.00 στο πρώτο Πρόγραμμα. Μια μουσική συνάντηση που ξεκίνησε το ταξίδι της τον Οκτώβριο του 1989 από τις συχνότητες του Δεύτερου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και από το 2019 το ταξίδι συνεχίζεται από αυτές του Πρώτου Προγράμματος

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Πανταζής Τσάρας.  

σχετικα ondemand