Το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο Πολυδεύκης Παπαδόπουλος
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

05Μαρ2022 – Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο

Μια ανασκόπηση και ανάλυση όλων των σημαντικών στρατιωτικών εξελίξεων από την πρώτη μέρα της έναρξης του πολέμου επιχειρήθηκε στο α’ μέρος της εκπομπής. Στόχος ήταν να γίνει κατανοητό κατά πόσο οι στρατηγικοί στόχοι των Ρώσων υλοποιούνται -έστω με καθυστερήσεις- ή αποκλίνουν, καθώς και ποιό είναι το επίπεδο και το όριο της ουκρανικής αντίστασης.
Προσκεκλημένος ήταν ο. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α και Γεωστρατηγικός Αναλυτής-Εκτελεστικός Διευθυντής στο «Παρατηρητήριο Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας»
Στο β΄μέρος η εκπομπή προχώρησε στην αξιολόγηση των νέων κυρώσεων προς τη Ρωσία, αλλά και στην εκτίμηση των επιπτώσεων που θα έχουν στις ελληνορωσικές εμπορικές σχέσεις. Εξετάστηκαν επίσης οι συνέπειες και για τις ελληνοουκρανικές σχέσεις από την παράλυση της οικονομίας της Ουκρανίας.
Καλεσμένος για την εξέταση των εν λόγω θεμάτων ήταν ο Δημήτρης Μπακόλας, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται ταυτόχρονα στη Ρωσία και Ουκρανία. Ο κ. Μπακόλας έχει ζήσει, σπουδάσει και εργαστεί για πολλά χρόνια και στις δύο χώρες, ενώ σήμερα είναι παράλληλα και Γ.Γ. του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Σύνταξη- Παρουσίαση : Πολυδεύκης Παπαδόπουλος

σχετικα ondemand