Τι μας Ξημερώνει Νεφέλη Λυγερού
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Η Ζωή Ζενιώδη στο Πρώτο Πρόγραμμα | 06.04.23

Η άγνωστη ζωή μιας γυναίκας διευθύντριας ορχήστρας.

Στο πρόσωπο της Ζωής Ζενιώδη ξεκινά μουσικά από τη γιαγιά με καταγωγή από τη Σμύρνη που χόρευε μπαλέτο και στο σπίτι υπήρχε πιάνο.

Λίγο πριν αναχωρήσει για Λονδίνο και Παρίσι για συναυλίες, η σπουδαία μαέστρος μιλά στη Νεφέλη Λυγερού και την εκπομπή «Τι μας ξημερώνει;» για την καριέρα της, τις σπουδές της, το τι καθιστά μια εξαίρετη μουσικό εξαιρετική μαέστο, το «πώς να μεταμορφώνεις συναίσθημα σε παρτιτούρα και νότες ή ήχο σε συναίσθημα ώστε να εμπνεύσεις μια ορχήστρα να παίξει μαζί σου».

Οι αδυσώπητες διαφορές μας ως ελληνική πραγματικότητα με τα δημόσια Γενικά Λύκεια του Σιάτλ με το μάθημα διεύθυνσης ορχήστρας να είναι υποχρεωτικό και το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής μουσικής της Μπογκοτά στην Κολομβία με 62 συναυλίες μέσα σε ένα τριήμερο.

Ακόμη και για τις ενστάσεις της στην πρόσφατη ταινία «Ταρ» με την ηθοποιό Κέιτ Μπλάνσετ να υποδύεται την ομώνυμη Διευθύντρια Ορχήστρας, βασισμένη στην κορυφαία μαέστρο Marin Aslop που εναντιώθηκε στην υπόθεση διαφθοράς που η ταινία την εμπλέκει και βεβαίως ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.  

σχετικα ondemand