Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ολύνα Ξενοπούλου | 30.04.23

Στην εκπομπή «Συναντήσεις» στο Πρώτο πρόγραμμα την Κυριακή 30-04-23 «Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ» και ώρα 16:00-17:00:

Ο μουσικός, πιανίστας της τζαζ και καθηγητής Στατικής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Άρης Παπαδόπουλος και το κουαρτέτο του, συστήνουν το Prveza Jazz Festival και παρουσιάζουν την νέα κυκλοφορία από την Irida Jazz του album ANAPOLONTAS (Aναπολώντας), ένα ντουέτο του με τον κοντραμπασίστα Γρηγόρη Θεοδωρίδη. Ένας χαιρετισμός στην Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, την «φωνή ελευθερίας» και τον σπουδαίο ρόλο της ως μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές».

Επίσης συνομιλούμε με τις κυρίες Ελένη Μπουρδάκου κτηνίατρο Πατρών και Γρηγορία Περράκη κτηνίατρο Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κτηνιατρικής που τιμάται το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου κάθε έτους, για τον σημαντικό ρόλο των κτηνιάτρων και την προσφορά της κτηνιατρικής επιστήμης στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Ο κ. Σπύρος Δεληγιαννόπουλος, Συνθέτης, Καθηγητής Σύνθεσης και Πιάνου στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου και του Ιόνιου Πανεπιστημίου, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ Piano Works με έργα για σόλο πιάνο που περιέχουν μνήμες από την περίοδο που ο συνθέτης έγραφε διασκευές πάνω στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι.

Και επίσης, ο Συνθέτης κ. Γιάννος Αιόλου, με αφορμή τα “Tangos του Μαγικού Ρεαλισμού” εμπνευσμένο από το Κίνημα του Μαγικού Ρεαλισμού της Λατινικής Αμερικής. Δεκαοκτώ ορχηστρικά θέματα που ακροβατούν ανάμεσα στον ρεαλισμό του τάνγκο και την αμφίσημη ονειρική διάσταση της μουσικής του συνθέτη. 

Παρουσίαση-Παραγωγή: Ολύνα Ξενοπούλου https://www.ertecho.gr/radio/proto/show/synantiseis/

σχετικα ondemand