Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ολύνα Ξενοπούλου | 24.02.23

Στις ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ την Παρασκευή 24-02-23 ώρα 20:00-22:00 καλεσμένοι τηλεφωνικά:

Ο κ. Ιωάννης Πήτας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, με αφορμή την παρουσίαση για πρώτη φορά του καινοτόμου συστήματος πρόβλεψης «Πολιτικό Βαρόμετρο» την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023 και ώρα 13.30, σε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου. Ένα καινοτόμο σύστημα καθημερινής πρόβλεψης της κοινής γνώμης και των εκλογικών προτιμήσεων, το οποίο στηρίζεται σε μεθόδους Τεχνητής Νοημοσύνης για ανάλυση πολιτικών tweets. Στο πλαίσιο του «Συμποσίου Υπολογιστικής Πολιτικής» το οποίο διοργανώνεται από το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του ΑΠΘ την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023 και ώρες 8.30 με 16.30. Στόχος του να οριστεί για πρώτη φορά διεθνώς η Υπολογιστική Πολιτική, ως ένας νέος κλάδος στη διασταύρωση της Πολιτικής Επιστήμης και της Επιστήμης των Υπολογιστών. Το Συμπόσιο περιλαμβάνει 11 διαλέξεις από έγκυρους επιστήμονες και εξειδικευμένους νέους ερευνητές και είναι η τρίτη έκδοση της σειράς «AI Mellontology Symposium» και διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Horizon2020 AI4media», υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ακαδημίας Διδακτορικών Σπουδών στην Τεχνητή Νοημοσύνη (International AI Doctoral Academy, AIDA) και το ερευνητικό δίκτυο COST LITHME.

Η ηθοποιός και ιδρύτρια του θεάτρου «ΔΙΑΧΡΟΝΟ» κ. Μαίρη Βιδάλη με αφορμή την θεατρική παράσταση “Έγκλημα στο Κατσικονήσι” του Ούγκο Μπέττι, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου σε μετάφραση – σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Κυριακού. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία κείμενα της ιταλικής δραματουργίας. Ένα κράμα κοινωνικού, ψυχολογικού και ερωτικού θρίλερ που προσφέρεται για εκρηκτικές ερμηνείες. Κάθε Σάββατο στις 9μμ και Κυριακή στις 7μμ, με ελεύθερη είσοδο σε συνταξιούχους ηθοποιούς, στο ΔΙΑΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ .

Η ερμηνεύτρια κ. Φανή Γέμτου υπογράφει την μουσικοθεατρική παράσταση «VOCALOVE DIARIES». Με την συνεργασίατου μουσικού και πιανίστα Αντώνη Παλαμάρη, φέρνουν στη σκηνή αποσπασματικά ημερολόγια ανθρώπων που έζησαν, ζουν και θα ζήσουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ανθρωπότητας, αποκαλύπτοντας βιώματα αγάπης κάθε μορφής, μέσα από τραγούδια αγαπημένα αλλά αλλιώς ειπωμένα δημιουργώντας ένα μωσαϊκό αναζήτησης της αγάπης μέσα στον χρόνο και τον τόπο. Τραγούδια των : Diana Ross, Shirley Bassey, Δήμητρα Γαλάνη, Leonard Cohen, Lionel Richie, Freddie Mercury, Τάνια Τσανακλίδου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Sarah Bareilles, Nina Simone με την μορφή προσωπικής εξομολόγησης διανύουν τα χρόνια, τις δεκαετίες, τους αιώνες στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express (Τρένο στο Ρουφ) κάθε Κυριακή στις 20:00

Παρουσίαση-Παραγωγή: Ολύνα Ξενοπούλου https://www.ertecho.gr/radio/proto/show/synantiseis/

σχετικα ondemand