Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ολύνα Ξενοπούλου | 13.11.22

Στις «Συναντήσεις» του Πρώτου Προγράμματος την Κυριακή 13-11-22 ώρα 16:00-17:00 καλεσμένοι:

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Ζαχαρίας Ρόχας, με αφορμή την παράσταση «Ο Πελεκάνος» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ όπου και υπογράφει την σκηνοθεσία, με μία διανομή εκλεκτών ηθοποιών και πρωταγωνιστές την κ. Γογώ Αντζολετάκη και τον κ. Χρήστο Φωτίδη. Ο μύθος του πελεκάνου, που σκίζει με το ράμφος του το στήθος του για να ταΐσει με το αίμα του τα πεινασμένα του μικρά, γίνεται στα χέρια του τραγικού Στρίντμπεργκ όργανο, για να παρουσιάσει την διαστροφική και εγωιστική φύση μιας μάνας, που όχι μόνο δεν νοιάζεται ουσιαστικά για την ανατροφή των παιδιών της, αλλά τους στερεί ακόμα κι αυτή την τροφή, τη θέρμανση, και γενικά τα στοιχειώδη που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για ν’ αναπτυχθεί. «Σε πολλά σπίτια συμβαίνουν αυτά, αλλά καλό είναι να μη βγαίνει τίποτα προς τα έξω» λέει σε μια κρίση ειλικρίνειας η «μητέρα» του έργου. Μόνο που τόσο βαριά και τόσο ένοχα μυστικά δεν είναι δυνατόν να κρατηθούν για πολύ. Κάποια στιγμή σπάει το απόστημα, τα παιδιά μαθαίνουν τις αλήθειες, και τότε επέρχεται η κάθαρση.

Ο ηθοποιός κ. Νίκος Καραγεώργης με αφορμή την θεατρική παράσταση ο «Βυσσινόκηπος του Άντον Τσέχωφ όπου συμπρωταγωνιστεί. Μια τραγική κωμωδία σε σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη. Το τελευταίο έργο του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ γράφτηκε το 1903, στις αρχές ενός αιώνα που θα άλλαζε την πολιτικοκοινωνική φυσιογνωμία όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Υπήρξε προφητικό, καθώς προεικόνιζε την επερχόμενη Ρωσική Επανάσταση του 1905 και 1917 και αναδεικνύει την αδυναμία των αριστοκρατών να δεχτούν μια Ρωσία που μεταμορφώνεται καθώς νέα κοινωνικά στρώματα έρχονται στο προσκήνιο. Η καταστροφή του βυσσινόκηπου, του κτήματος της οικογένειας των αριστοκρατών, θα παραμένει το σύμβολο του παλαιού κόσμου που καταρρέει.

Και οι δύο παραστάσεις παρουσιάζονται στο θέατρο «Μικρό Broadway / Αίθουσα Μάνος Κατράκης».

Παρουσίαση- Επιμέλεια: Ολύνα Ξενοπούλου Πρώτο Πρόγραμμα 96,1 και 105,8 radiostreaming.ert.gr/ert-proto #synantiseis #ertproto

 

σχετικα ondemand