Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ο. Ξενοπούλου | 09.10.22

Κυριακή 09-10-22 καλεσμένοι στις « Συναντήσεις» του Πρώτου Προγράμματος, ώρα 16:00 -17:00:

Ο σκηνοθέτης κ. Γιάννης Κακλέας, υπγράφει την σκηνοθεσία τη θεατρικής παράστασης «ΖΟΡΜΠΑΣ». Το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» σε θεατρική διασκευή του ιδίου και του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και ανεβαίνει στις 19 Οκτωβρίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και των θεατρικών παραγωγών «Τεχνηχώρος». Τον μυθικό Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γιάννης Στάνκογλου. Μία παράσταση βγαλμένη κατευθείαν από την Ελληνική ψυχή. Ένας ήρωας σύμβολο, που και σήμερα μας εμπνέει και μας οδηγεί να ζήσουμε μια ζωή πέρα από συμβάσεις, να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και να κάνουμε ένα γενναίο ταξίδι προς την ελευθερία.

Όπως αναφέρει και ο Νίκος Καζαντζάκης: “Ας του δώσουμε το αίμα μας να ζωντανέψει. Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε να ζήσει λίγο ακόμα ο εξαίσιος αυτός φαγάς, πότης, δουλευταράς, γυναικάς κι αλήτης. Η πιο πλατιά ψυχή, το πιο σίγουρο σώμα, η πιο ελεύθερη κραυγή που γνώρισα στη ζωή μου”.

Από τον Οκτώβριο στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Η ζωγράφος και γλύπτρια κ. Βάνια Στέφου για τον νέο εικαστικό χώρο «VS Athens art gallery» με την έκθεση της “Perfect Machine». Μετά από μια αξιόλογη πορεία στην Αμερική, φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη διακεκριμένη δουλειά της με ευθεία αναφορά στον άνθρωπο. «Το αγαπημένο μου θέμα σε όλες τις σειρές μου, δεν είναι άλλο από τον άνθρωπο και τις αόρατες θεϊκές του εκδηλώσεις. Ο άνθρωπος και η ανώτερη φύση του είναι η συνεχής αναζήτησή μου. Η δουλειά μου είναι μια διαρκής παρουσίαση της σχέσης μας με το σύμπαν, η οποία πηγάζει από ασταμάτητη έρευνα για τη βαθύτερη κατανόηση της ύπαρξης μας, ως μια Θεϊκή τέλεια μηχανή», σημειώνει η ίδια.

Παρουσίαση—Παραγωγή: Ολύνα Ξενοπούλου Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 radiostreaming.ert.gr/ert-proto

 

σχετικα ondemand