Πρωινές Διαδρομές Μαρία Γεωργίου, Βασίλης Αδαμόπουλος
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ο Χρήστος Γκλαβόπουλος Μηχανολόγος-Μηχανικός, Δικαστικός Πραγματογνώμονας στο Πρώτο Πρόγραμμα | 03.03.23

Θεμα δικαστικής διερεύνησης θέτει ο Χρήστος Γκλαβόπουλος – Μηχανολόγος-Μηχανικός, Δικαστικός Πραγματογνώμονας προκειμένου να εξακριβωθεί αν η τραγωδία οφείλεται σε διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες.

Οπως λέει στις “Πρωινές Διαδρομές”, την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες κατά τη γνώμη του που έχουν φτάσει στο σημείο σήμερα ώστε να μην υπάρχει η εποπτεία, η διόρθωση των λαθών ενός χειριστή, ενός πίνακα, ενός σταθμάρχη.

Είναι αλήθεια ότι η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων είναι η αρχή του κουβαριού. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι κατά πόσο η ΡΑΣ ενημέρωνε τον πολιτικό Προϊστάμενό της και όποιος άλλος ήταν υπεύθυνος και αν υπήρχε αυτό το feedback. Πρέπει να ερευνηθεί ώστε να αποκαλυφθεί όλο το πλέγμα αναλγησίας. Το ανθρώπινο λάθος είναι δεδομένο. Κι επειδή είναι προβλέψιμο, ξέρουμε ότι θα συμβεί πρέπει να το αποτρέψουμε ή να αποτρέψουμε τις συνέπειες αυτού του λάθους.

Ο ιθύνων Οργανισμός στην Ελλάδα είναι η ΡΑΣ όπου δίνουν λογαριασμό ο ΟΣΕ, η ΕΡΓΟΣΕ, η Hellenic Train και όποιος άλλος μεταφορέας τρένων εμπλέκεται. Δεν περιμένουμε από έναν άνθρωπο να είναι ρομπότ. Οφείλουμε να του παρέχουμε τα τεχνολογικά μέσα ώστε το αναμενόμενο λάθος να το αποτρέψουμε.

σχετικα ondemand