Ναι μεν, Αλλά… Ευαγγελία Μπαλτατζή
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ο Διομήδης Σπινέλλης στο Πρώτο Πρόγραμμα | 14.03.23

Πώς μπορεί να αναλυθεί η τραγωδία στα Τέμπη;

Υπάρχει επιστημονική μέθοδος που να θέτει τις κρίσιμες ερωτήσεις για τα αίτια προκειμένου να φτάσει κανείς στο τι χρειάζεται να γίνει , τι να αλλάξει ώστε η χώρα να αποκτήσει σιδηροδρόμους ασφαλείς, έναν τρόπο Διοίκησης ως Οργανισμοί και ως κράτος που να επιτυγχάνει βήμα-βήμα στόχους εκσυγχρονισμούς και τελικά να μην ξανασυμβούν γεγονότα όπως αυτο;

Στην εκπομπή “Ναι μεν, αλλά” και την Ευαγγελία Μπαλτατζή μιλά ο Διομηδης Σπινέλλης, Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και προτείνει κυβερνώντες και Διοικούντες να υιοθετήσουν τα λεγόμενα «Πέντε Γιατί» (five whys), μια αλληλουχία ερωτήσεων και απαντήσεων για να φτάσει κανείς στην αιτιώδη ρίζα, στον πυρήνα κάθε παθογένειας και επομένως στον τρόπο επίλυσής της.

«Το πέντε, εξηγεί, είναι ένας ενδεικτικός αριθμός. Αυτό που θέλουμε είναι να μην σταματήσουμε στην πρώτη απάντηση. Στην τραγωδία που σημειώθηκε μπορουμε να πούμε ότι συνέβη γιατί δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή στην αντίθετη κατεύθυνση. Γιατί έγινε αυτό; Μία απάντηση είναι γιατί ο Σταθμάρχης έστειλε το επιβατικό στη γραμμή καθόδου. Μια άλλη, γιατί ο Μηχανοδηγός εμπιστεύτηκε τον Σταθμάρχη. Και γιατι ο Σταθμάρχης το έκανε αυτό, γιατί πιθανόν άφησε το κλειδί 118 στη λάθος θέση, διότι δεν χρησιμοποίησε το σύστημα τηλεδιοίκησης για τη χάραξη της πορείας. Ξαναρωτάμε γιατί. Διότι η συγκεκριμένη θέση δεν είχε στελεχωθεί κατάλληλα. Και τι σημαίνει ότι δεν υπήρχε κατάλληλη στελέχωση; Εκεί πάμε σε θέματα εκπαίδευσης, εμπειρίας και τέτοιων θεμάτων.

Οδηγήθηκα έτσι καταρχήν στο εύρος των προβλημάτων. Δεν η κακιά ώρα, ένα λάθος το οποίο έγινε. Ρωτώντας και ξαναρωτώντας ανοίγει το διάγραμμα σε πολλές αιτίες, ότι δεν ακολουθούνται τα πρωτόκολλα τα οποία πρέπει. Πολλά καταλήγουν ότι απουσιάζει η κουλτούρα ασφάλειας και πάρα πολλά στο έλλειμμα Διοίκησης, δηλαδή πώς διοικούμε τους Οργανισμούς και τη χώρα μας συνολικά, τι πόρους διαθέτουμε και πώς τους διαθέτουμε.

Όλα αυτά μας δείχνουν ότι μπορεί να υπάρξουν και άλλες τραγωδίες στο μέλλον αν δεν καθίσουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Αν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης καθυστερούν και εκκρεμούν όλες αυτές οι ενστάσεις για τα θέματα τηλεδιοίκησης, θα καθυστερήσει πολύ να εγκατασταθεί ένα τέτοιο σύστημα.

Χρειάζεται να κάνουμε συνεχείς μικρές βελτιώσεις τόσο στο θέμα της ασφάλειας, όσο και της Διοίκησης. Υπάρχουν αλλαγές που δεν μπορούν να γίνουν με ένα μεγάλο μπαμ. Χρειάζονται μικρές, συνεχείς αλλαγές. Μια βελτίωση ανά εβδομάδα. Να καταργείται μια παρωχημένη διαδικασία, να αντικαθίσταται από μια άλλη, να μπαίνει σε λειτουργία μια μικρή μεταρρύθμιση. Κι έτσι χωρίς να το καταλάβουμε, θα έχουμε μια διαφορετική διοίκηση σε 2-3 χρόνια.»

σχετικα ondemand