Μπλε σαν Πορτοκάλι Γιώργος Γιανναράκος, Μαίρη Βενέζη
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Μπλε σαν πορτοκάλι με τον Γ. Γιανναράκο και τη Μ.Βενέζη | 21.02.2024

Καλεσμένοι τηλεφωνικά στην εκπομπή:

-Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΟΣ , με αφορμή το «Μυστηριώδες θέλγητρον», έναν μουσικό στοχασμό του πάνω στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε αφήγηση Ιουλίτας Ηλιοπούλου, με την Άρτεμη Μπόγρη στο τραγούδι & τον Γιάννη Τσανακαλιώτη στο πιάνο, που παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

-Η ΙΡΙΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ιστορικός τέχνης, με αφορμή την επιμέλεια και θεωρητική υποστήριξη στο εικαστικό συμβολικό αφιέρωμα με τίτλο «Ένα κόσμημα για την Καρυάτιδα», πάνω σε μία ιδέα και σχεδιασμό της Μαίρης Σαμόλη, που παρουσιάζεται στο «Α Jewel made in Greece», τη 10η Ετήσια Συνάντηση Δημιουργών Κοσμήματος στο Ζάππειο Μέγαρο από 23 έως 26 Φεβρουαρίου, & θα εξελιχθεί σε διάρκεια 12 μηνών σε διάφορους ιστορικούς και όχι μόνο χώρους στην Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων.

-Και η ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΤΣΕΚΜΑΚ, με αφορμή την μετάφραση & σκηνοθεσίατου έργου του Γιούκιο Μισίμα «Ο φίλος μου ο Χίτλερ» που παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο Θέατρο Κάτω απ΄τη γέφυρα.

“Μπλε σαν πορτοκάλι”. Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική, χορός, εικαστικά, βιβλίο, κόμικς, αρχαιολογία, φιλοσοφία, αισθητική και ό,τι άλλο μπορεί να είναι τέχνη και πολιτισμός, καθημερινά από Δευτέρα έως Πέμπτη 5-6 το απόγευμα από το Πρώτο Πρόγραμμα. Μια εκπομπή με εκλεκτούς καλεσμένους, άποψη και επαφή με την επικαιρότητα.

σχετικα ondemand