Ένα Βιβλίο, μια Ιστορία Πέτρος Τατσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ένα βιβλίο, μια ιστορία με τον Π. Τατσόπουλο | 06.08.2023

Την Κυριακή 6 Αυγούστου στην εκπομπή μιλά ο καθηγητής Νίκος Δεμερτζής για τη συλλογική έκδοση “Ψευδοεπιστήμες και Θεωρίες Συνωμοσίας” (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης).

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να ενισχύσει την προσπάθεια συ­στράτευσης του ορθού λόγου έναντι του ανορθολογισμού, της λογικής έναντι του παραλογισμού. Δεκαπέντε Έλληνες επιστήμονες, ο καθένας στην ειδικότητά του, παρουσιάζουν τις δέκα πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας και ψευδοεπιστημονικές απόψεις. Σύντομα μεν αλλά μεθο­δικά, επισημαίνονται οι αντιφάσεις τις οποίες ενέχουν και επιχειρείται η αποδόμησή τους με λογικά επιχειρήματα και επιστημονικά δεδομένα. Παρά την πλούσια επιστημονική βιβλιογραφία που υπάρχει για τη συ­γκεκριμένη θεματική, η παρούσα έκδοση συγκεντρώνει και πραγματεύ­εται, με τρόπο συνεκτικό και περιεκτικό, τις συνωμοσιολογικές θεωρίες και απόψεις με τη μεγαλύτερη απήχηση, φιλοδοξώντας να προσφέρει στους αναγνώστες μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη προσέγγιση. 

Η εκπομπή “Ένα βιβλίο, μια ιστορία” του Πέτρου Τατσόπουλου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 5 το απόγευμα στο Πρώτο Πρόγραμμα.

σχετικα ondemand