Ένα Βιβλίο, μια Ιστορία Πέτρος Τατσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ένα βιβλίο, μια ιστορία με τον Π. Τατσόπουλο | 28.05.2023

Την Κυριακή 28 Μαϊου ο Παναγιώτης Τραυλός για τις ομώνυμες εκδόσεις και το βιβλίο του Τζιμ Αλ-Καλίλι “Σκέψου σαν επιστήμονας”.

8 απλά μαθήματα, ιδιαίτερα ευπρόσδεκτα, σε μια εποχή που, παρά τους θριάμβους της επιστήμης, ο δημόσιος διάλογος δηλητηριάζεται, περισσότερο από ποτέ, από ψευδείς ειδήσεις, τοξικό λαϊκισμό, θεωρίες συνωμοσίας και μιντιακό φανατισμό. Ενώ ακόμη κλονιζόμαστε από τις συνέπειες της πανδημίας, δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι έγιναν τεράστια βήματα προόδου.

Ο Τζιμ Αλ-Καλίλι είναι ένας κορυφαίος καθηγητής θεωρητικής φυσικής και διάσημος εκλαϊκευτής της επιστήμης. Κατάφερε να κατακτηθεί με την αξία και το ταλέντο του αυτούς τους τίτλους κερδίζοντας την αναγνώριση τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από το διεθνές αναγνωστικό κοινό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

Η εκπομπή “Ένα βιβλίο, μια ιστορία” του Πέτρου Τατσόπουλου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 5 το απόγευμα στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας παρουσιάζει ένα συγγραφικό έργο, με έμφαση στην τρέχουσα εκδοτική παραγωγή, αλλά και παλαιότερες εκδόσεις. Η γκάμα των ειδών ευρύτατη, από μυθιστορήματα και ιστορικά μυθιστορήματα, μέχρι βιογραφίες, αυτοβιογραφίες και δοκίμια.

Καλή ακρόαση!

σχετικα ondemand