Σήμερα καλεσμένοι :
-Ο Γιάννης Γλυκός, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας για την αύξηση της τιμής των πρώτων υλών άρα και της τιμής του παγωτού. Κάνει λόγο για αύξηση 10-15%, ενώ στα συσκευασμένα στα ψυγεία η αύξηση είναι μεγαλύτερη.
-Ο Λευτέρης Κιοσές, Διευθυντής Iνστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) για τις τιμές του παγωτού. “Οτιδήποτε έχει σοκολάτα, δηλαδή κακάο, θα ναι σίγουρα αυξημένο” και καλεί τους καταναλωτές να κοιτούν πάντα την τιμή στη μονάδα μέτρησης (κιλού, λίτρου).
-Ο Αντώνης Παγώνης, Πρόεδρος Ξενοδόχων Σαντορίνης για το ενδεχόμενο υπερτουρισμού που παρατηρήθηκε πέρσι και την τουριστική κίνηση μετά τους σεισμούς. Όπως λέει, “υπαρχει πτώση 25-30% σε όλα τα καταλύματα τον Απρίλιο, ο Μάιος κινείται το ίδιο πτωτικά με πέρσι. Είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί το κενό δεδομένου ότι η Σαντορίνη προσελκύει 3 εκατομμύρια τουρίστες κρουαζιέρας, δηλαδή το 10% του συνολικού τουρισμού.”
-Ο Γιάννης Μαρκιανός, Πρόεδρος Οργανισμού Τουρισμού Θάσου με αφορμή την άφιξη των πρώτων τουριστών στο νησί. Στα πλεονεκτήματα του νησιού τα χαμηλά ακτοπλοϊκά, το καλό οδικό δίκτυο, συνεχής συγκοινωνία, καταλύματα σε όλες τις τιμές.
-Ο Πασχάλης Τόνιος, ερμηνευτής, ένας από τους συμμετέχοντες σε εκδήλωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την Ημέρα της Μητέρας.
-Ο Τάσος Επιτρόπου στην αθλητική ενημέρωση
-Η Αναστασία Τυράσκη, Μετεωρολόγος ΕΡΤ
Με διάθεση απολύτως καλοκαιρινή και άκρως ανεβασμένη, η Άννα Ασημέλη και η Μαρία Λάγιου έρχονται τα Σαββατοκύριακα, από τις 15:00 έως τις 17:00 και κάθε σαββατοκύριακο την ίδια ώρα, για να κάνουν τα μεσημέρια μας πιο δροσερά, με ευχάριστες και πρωτότυπες ειδήσεις, αγαπημένη μουσική, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και συνδέσεις με το δίκτυο ανταποκριτών της ΕΡΤ από όλη την Ελλάδα, συντροφεύοντάς μας στο αυτοκίνητο, στο γραφείο, στο σπίτι, στο γυμναστήριο, στην παραλία, στο απαράμιλλο ελληνικό καλοκαίρι