Athens Calling Περικλής Βασιλόπουλος
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Athens Calling με τον Π. Βασιλόπουλο | 16.12.22.

Athens Calling – Η Αθήνα Καλεί. Μια δίωρη ραδιοφωνική περιπέτεια ιδεών εντός και εκτός συνόρων με τον Περικλή Βασιλόπουλο κάθε Παρασκευή από τις 10 ώς τις 12 το βράδυ από το Πρώτο Πρόγραμμα, που συνεχίζει σταθερά τον διάλογο για τα μεγάλα θέματα της Κοινωνικής Ευθύνης: υγεία, περιβάλλον/κλιματική κρίση, ψηφιακός πολίτης, νεοφυείς επιχειρήσεις με κοινωνικό σκοπό, ευεξία και ποιότητα ζωής.

Μια εκπομπή για σκεπτόμενους και ενεργούς πολίτες, που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ε.ΡΑ, αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022 η εκπομπή είναι αφιερωμένη στις ελληνικές νεοφυείς/startups επιχειρήσεις και στην καινοτομία, στον τομέα του Πολιτισμού και των ΜΜΕ ειδικότερα, όπου η ΕΡΤ, στο πλαίσιο της Κοινωνικής της Ευθύνης, συμμετέχει στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Sandbox και λειτουργεί το δικό της MediaLab. Καλεσμένοι οι :

  • Μιχάλης Δρίτσας, δ/ντής του γραφείου του υφυπουργού αρμόδιου για την έρευνα και την καινοτομία στο υπουργείο Ανάπτυξης και συν–συγγραφέας του βιβλίου «STARTUPS: Από το Α στο Exit», ο οποίος μιλάει για την πρωτοβουλία Elevate Greece και το οικοσύστημα των 800 και πλέον ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων.
  • Ορέστης Τρασανίδης, επικεφαλής του τομέα Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) στο European Institute of Technology/Digital στις Βρυξέλλες, η Μάρα Τσούμαρη, δρ Υπολογιστικής Γλωσσολογίας, ιδρύτρια της νεοφυούς SentiGeek στη Θεσσαλονίκη, μέλος στο MediaLab της ΕΡΤ και ο Μάικ Νούτζεντ, αν. γενικός δ/ντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ.
  • Από τη Στοκχόλμη, η Σταυρούλα Αναστασοπούλου, διδάκτωρ Ιατρικής στην Παιδονευρολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska, η οποία μιλάει για την εμπειρία της ως γιατρός στη Σουηδία, όπου πριν από 14 χρόνια εγκαταστάθηκε χωρίς να μιλάει τη γλώσσα.

Παρουσίαση: Περικλής Βασιλόπουλος