Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Warwick Παν. Κυριακόπουλος στη “Φωνή της Ελλάδας” | 03.11.2023

Τον Παναγιώτη Κυριακόπουλο ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του Warwick φιλοξένησε σήμερα η Φωνή της Ελλάδας και η εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο.

Ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του Warwick βρίσκεται στη λίστα της Ελληνικής έκδοσης του “FORBESμε τους 30 πιο επιδραστικούς και πετυχημένους νέους ηλικίας κάτω των τριάντα σε σε τομείς όπως το επιχειρείν, η έρευνα, οι επιστήμες, η κοινωνική συνεισφορά και η καινοτομία για το 2024.

Ο κ. Κυριακόπουλος είναι διδάκτορας διεθνούς επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, και εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Enterprise Research Centre του Warwick Business School στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει μεγάλη συμβολή σε τομείς για την έρευνα και την ανάδειξη της σημασίας των τεχνολογικών πάρκων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Για την έρευνά του για τα τεχνολογικά πάρκα και την επιχειρηματικότητα, μεταξύ άλλων, τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου ερευνητή για δύο συνεχόμενες χρονιές από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης το 2021 και το 2022.

Επίσης, τιμήθηκε με το βραβείο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας 2022 από το Βρετανικό Συμβούλιο και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα.
Τέλος, του έχουν χορηγηθεί τιμητικά βραβεία ακαδημαϊκής επίδοσης από το Ίδρυμα Παιδείας και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και από το Ίδρυμα Αλέξανδρου Ωνάση.

Αναφερόμενος στα Τεχνολογικά πάρκα, ο κ. Κυριακόπουλος, είπε, ότι αυτά είναι χώροι μεγάλης έκτασης όπου στεγάζονται μεγάλες ή μικρότερες επιχειρήσεις με τμήματα έρευνας και ανάπτυξης πολλών ταχυτήτων και εγκαθίστανται σε μεγαλύτερες πόλεις όπως η Αθήνα , η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης, τονίζοντας ότι πρέπει αποτελέσουν εργαλείο στρατηγικής ανάπτυξης στη χώρα.

Σχετικά με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας στην αγροτική παραγωγή υποστήριξε ότι η χώρα μας έχει μεγάλο πρωτογενή τομέα και αυτό αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, σημειώνοντας ότι τα προϊόντα πρέπει να μετατραπούν σε καινοτόμα και να δοθεί έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων και της κουλτούρας τους.

Για το βιβλίο του για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα είπε ότι αυτή αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης της κοινωνίας και χρειάζονται προτάσεις για να μειωθεί το χάσμα που υπάρχει σε αυτήν ανάμεσα στη χώρα μας και την Ευρώπη. Υπάρχει μισθολογικό κενό στις ηγετικές θέσεις και στη μορφή απασχόλησης είπε και
πρόσθεσε ότι χρειάζεται πληροφόρηση, πρόσβαση σε τομείς χρηματοδότησης, κατάλληλη υποστήριξη, γνώση και ένα στρατηγικό πλάνο για να βοηθηθούν οι γυναίκες επιχειρηματίες.

Τέλος, για τους “Ψηφιακούς Νομάδες” ανέφερε ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την χώρα μας λόγω του καιρού και ανέφερε ότι έχουν δημιουργηθεί κτήρια που στεγάζουν τους Νομάδες. Από την μία πλευρά η τεχνολογία βοηθάει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία τους, από την άλλη όμως αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων, κατέληξε.

σχετικα ondemand