Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 8-8-2023

Στην εκπομπή της Τρίτης, 8 Αυγούστου, αναφερθήκαμε εκτενώς στα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ στην επίθεση που έγινε από οργανωμένους οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ (με τη βοήθεια και Ελλήνων οπαδών άλλης ποδοσφαιρικής ομάδας) εναντίον οπαδών της ΑΕΚ, κοντά στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, τόσο στην αρχή, όσο και κατά τη διάρκεια αλλά και στο τέλος με τον Δημήτρη Γιαχανατζή από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ στο στούντιο. Αφιερώσαμε, επίσης, χρόνο ξανά στο κίνημα των πολιτών για ελεύθερες παραλίες, δίνοντας τον λόγο στον. κ. Ηλία Πετράκη, κάτοικο Πάρου και μέλος της Κίνησης Πολιτών Πάρου για ελεύθερες παραλίες.
Στην εκπομπή της Τρίτης, λίγο μετά τις 10:30, συνομιλήσαμε με τον κ. Κώστα Ζαχαριάδη, υποψήφιο με τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. για τον δήμο της Αθήνας, σε μία από τις πρώτες του συνεντεύξεις από τη στιγμή που πήρε το χρίσμα. Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στα περιστατικά βίας στις πόλεις, όπως αυτό που οδήγησε στην δολοφονία του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ από οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, διατυπώνοντας ερωτηματικά για το πως έφτασαν ανενόχλητοι οι ακροδεξιοί Κροατές οπαδοί μέχρι την Αθήνα. Μίλησε, επίσης, για τις προτεραιότητές του για τον δήμο Αθηναίων, το γεγονός ότι θα πρέπει ο νέος δήμαρχος να δείξει ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα που ταλαιπωρούν τις υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης, την αναζωογόνηση της εμπορικής ζωής και τη στήριξη των μικρών μαγαζιών, την αναμέτρηση με την Ακροδεξιά που είχε κερδίσει μεγάλα ποσοστά στις γειτονιές αυτές εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας, αλλά και την αντιμετώπιση των μεγάλων καθημερινών κυκλοφοριακών προβλημάτων στην πόλη. Αναφέρθηκε στα λάθη της διαχείρισης που έγινε από τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα με την οδό Πανεπιστημίου πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μέρος ενός συνολικού ανασχεδιασμού που θα γίνει για την κυκλοφορία των οχημάτων και τον δημόσιο χώρο στην πόλη της Αθήνας.

σχετικα ondemand