Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 28.07.2023

Στην τελευταία εκπομπή του Αυγούστου η Επικαιρότητα ισορρόπησε με τον Πολιτισμό αλλά και με μια ομογενειακή πινελιά, στο δίωρο που ξεκίνησε με τη σύνδεση με τη Σάμο και τον ανταποκριτή της ΕΡΤ Χάρη Ζαβουδάκη, που μας ενημέρωσε για την πτώση ενός ιδιωτικού ελικοπτέρου με δύο επιβαίνοντες, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές. Στη συνέχεια, ο Μάκης Νασιάδης απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Νέα Αγχίαλο μας έδωσε την εικόνα της έρημης πόλης από το οδοιπορικό που έκανε, ένα 24ωρο μετά την τρομακτική εξέλιξη με τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών. Πριν δώσουμε τον λόγο για το κλείσιμο της πρώτης ώρας στον κ. Γρηγόρη Γεροτζιάφα, με τον οποίο μιλήσαμε για το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων για το οποίο ζητήσαμε τη γνώμη του, αλλά και τις εσωκομματικές διεργασίες για την ανάδειξη αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., ανοίξαμε γραμμή με Καλαμάτα για για να συνομιλήσουμε με τον κ. Φιλάρετο Βούρκο, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Φεστιβάλ Δρόμου της πόλης, που θα είναι σε εξέλιξη για ένα τριήμερο στον Πολυχώρο ΑΣΟ Παμίσου, δίπλα στο ποτάμι, με πολλές σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις. Επίσης, συζητήσαμε τηλεφωνικά με τον κ. κ. Κώστα Γκελντή, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 1ου Pyrgos Food Festival που θα γίνει στο Κατάκολο, 18-19 και 20 Αυγούστου, με την παρουσία πολλών παραγωγών τοπικών αγροτικών προϊόντων και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, ενημερωθήκαμε για την Ελληνική Κοινότητα στη Νότιο Αφρική που αριθμεί περίπου 40 χιλιάδες μέλη, από τον Έλληνα πρόξενο στο Γιοχάνεσμπουργκ, Κωνσταντίνο Χατζηθωμά. Η Σοφία Φαλιέρου, καλλιτεχνική διευθύντρια φεστιβάλ χορού Χανίων μας μίλησε για τη φετινή 13η διοργάνωση που ανοίγεται σε όλη την Κοινωνία, μεγάλους και παιδιά και φέρνει πιο κοντά τους τον Χορό και τις συγκινήσεις που προσφέρει. Τις λεπτομέρειες της καλοκαιρινής της περιοδείας που ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο μας μετέφερε η πολυαγαπημένη μουσικός και ερμηνεύτρια, Αρετή Κετιμέ, ενώ ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια, Σωτήρης Μαργιώρης μας έδωσε το στίγμα των φετινών εκδηλώσεων που κορυφώνονται τον Αύγουστο στο νησί της Σάμου.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς.

σχετικα ondemand