Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 26.07.2023

Στην εκπομπή της Τετάρτης, 26 Ιουλίου, μετά το σχόλιο πάνω στα θέματα της Επικαιρότητας και κυρίως το ζήτημα με τις πυρκαγιές, διαβάσαμε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Πριν τις 11, επικοινωνήσαμε με το κέντρο της Αθήνας και τη ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Μαίρη Σκανδάλη, η οποία μας μετέφερε την εικόνα μιας πόλης που ταλαιπωρείται από τον καύσωνα και, κυρίως, τις εικόνες των ξένων επισκεπτών που περιμένουν υπομονετικά για την είσοδό τους στους αρχαιολογικούς χώρους, μια ημέρα κατά την οποία η είσοδος στην Ακρόπολη έκλεισε από τις 11 λόγω καύσωνα, για να ξανανοίξει το απόγευμα. Στη συνέχεια, μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Αντώνη Τσουρδαλάκη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας των σωματείων ομογενών από την Κρήτη σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία για το πρόγραμμα “Επιστροφή στις Ρίζες”, που έδωσε τη δυνατότητα σε 28 Ελληνόπουλα 3ης και 4ης γενιάς να γνωρίσουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τα περισσότερα από αυτά επισκεπτόμενα την Ελλάδα για πρώτη φορά.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, μιλήσαμε με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στην Κέρκυρα, Βασίλη Σιώμο ο οποίος μας μετέφερε το ρεπορτάζ από τα πύρινα μέτωπα στο νησί, στη βορειοδυτική πλευρά. Αμέσως μετά, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ισπανία, Δώρα Μακρή, ενημέρωσε για την επόμενη ημέρα στη χώρα μετά τις εκλογές της 23ης Ιουλίου, που δεν έδωσαν κυβερνητική διέξοδο σε κανένα κόμμα ούτε κομματικό συνασπισμό. Μετά τις 11:30, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας , τις προηγούμενες ημέρες για να ενημερωθεί για το νομοσχέδιο που αφορά στην ψήφο των Αποδήμων. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον νέο νόμο που αίρει τους περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι σήμερα.
Στη συνέχεια, ανοίξαμε γραμμή επικοινωνίας με τον Κώστα Θωμαϊδη, τραγουδιστή, τραγουδοποιό και ραδιοφωνικό παραγωγό, ο οποίος μας ενημέρωσε για τα καλλιτεχνικά του σχέδια και κυρίως, για το Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Classissimo στις Βρυξέλλες που θα γίνει στις 10 Αυγούστου και στο οποίο συμμετέχει ως μέλος ενός κουαρτέτου με τη συμμετοχή άλλων τριών εξαίρετων καλλιτεχνών, του Τάκη Φαραζή στο πιάνο, της Joëlle Strauss (βιολί, φωνή) και του Marc Grauwels (φλάουτο), με τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκη, Θάνου Μικρούτσικου και Γιάννη Μαρκόπουλου.

σχετικα ondemand