Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Κουβέντες μακρινές” με τον Θ. Λιμήτσιο από τη Βιέννη | 12.06.23

Στο στούντιο της “Φωνής της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” φιλοξενήθηκε ο συγγραφέας και καλλιτεχνικός διευθυντής της ελληνικής θεατρικής ομάδας “… προς τον ήλιο” κ. Θοδωρής Λιμήτσιος.


Μίλησε για την απόφασή του να μεταναστεύσει στη Βιέννη, για τη θεατρική ομάδα που ίδρυσε που προβάλλει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό παρουσιάζοντας ελληνικά θεατρικά έργα στην αυστριακή πρωτεύουσα καθώς και για τη συγγραφική του δραστηριότητα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις παραστάσεις της ομάδας “… προς τον ήλιο” έχουν αγκαλιάσει και οι Αυστριακοί εκτός από τους ομογενείς, αφού όπως ανέφερε, πολλές φορές περισσότερο από 50% του κοινού είναι ξενόγλωσσοι και όχι ομογενείς.
Τέλος, ξετύλιξε την ιστορία του τέταρτου μυθιστορήματός του με τίτλο “Καρτέρεμα” που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Ελληνικά γράμματα”. Μια ιστορία που εμπεριέχει πολύ έντονα το ρήμα καρτερώ και που εκτυλίσσεται στις αρχές του 20ου αιώνα, όπως όλα τα βιβλία του, αλλά αυτή τη φορά στην Άνδρο και στην Τήνο, και όχι σε ορεινά χωριά όπως μας είχε συνηθίσει ο τρικαλινός συγγραφέας.




σχετικα ondemand