Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος| 14.12.22

Στις 14 Δεκεμβρίου 2022 οι “Κουβέντες Μακρινές” ταξίδεψαν στη θεατρική μητρόπολη, την πόλη του Λονδίνου, όπου η Λύδια Βή, Ελληνίδα σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός, μίλησε στη Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Γιάννη Στέλιο Τζιρβελάκη για τη νέα της θεατρική παράσταση, “Heartbreak Hotel“, ένα ξενοδοχείο στην… άλλη ζωή, με μοναδικό σκοπό την επούλωση των πληγωμένων καρδιών. Η βραβευμένη Λύδια Βη μίλησε για την έμπνευση, την γραφή, τους συμβολισμούς κι εν τέλει την μεταφορά στο σανίδι του γραμμένου στη λαίλαπα της πανδημίας θεατρικού της έργου.
Καλεσμένος ήταν επίσης στην εκπομπή και ο καθηγητής Βασίλης Κολώνας με αφορμή την επικαιροποιημένη, τρίτη έκδοση του βιβλίου του “Η Θεσσαλονίκη εκτός των τειχών: εικονογραφία της Συνοικίας των Εξοχών (1885-1912)”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις University Studio Press. O κ. Κολώνας μίλησε για την ιστορία της αρχιτεκτονικής στην συνοικία των παιδικών του χρόνων, για το κτήριο που αποτέλεσε την έμπνευση για αυτή την εμπεριστατωμένη μελέτη, για τους λόγους που δημιουργήθηκε η Συνοικία των Εξοχών, για τους ανθρώπους που έμεναν εκεί, για την πολυπολιτισμικότητα και πολυποικιλότητα που εκπνέουν αυτά τα κτήρια, και για την αρχιτεκτονική της περιοχής που αποτελεί ένα βασικό δρόμο για να ερμηνεύσει κανείς την ιστορία της περιοχής, της πρώτης εκτός των τειχών επέκτασης της Θεσσαλονίκης.   

σχετικα ondemand