Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Κουβέντες μακρινές” με τη Μαργαρίτα Γερούκη από το Ελσίνκι | 30.11.22

Η εκπομπή “Κουβέντες Μακρινές”, με την Νατάσα Βησσαρίωνος και τον Γιάννη-Στέλιο Τζιρβελάκη μας ταξιδεύουν στην Φινλανδία και συγκεκριμένα στο Ελσίνκι, όπου θα συναντήσουμε την Μαργαρίτα Γερούκη, μια Ελληνίδα με σημαντική πορεία στην σεξουαλική αγωγή. Η κα Γερούκη εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην Ελλάδα, αλλά οι απορίες σχετικά με το σώμα που αλλάζει, τις οποίες λάμβανε από μαθητές την οδήγησαν στην Φινλανδία, όπου έκανε δεύτερο πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό ειδικά πάνω στην σεξουαλική αγωγή ενώ μελέτησε και σύγκρινε τις δύο χώρες πάνω στο ευαίσθητο αυτό θέμα.
Αφορμή για τη συνάντηση αυτή, στις 30 Νοεμβρίου 2022, στάθηκε το ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις, το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία, στο Μεξικό. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε και ως βιβλίο από τις εκδόσεις Μαραθιά, που απευθύνεται σε δασκάλους και γονείς, γιατί όπως είπε και η ίδια “πρέπει να μάθουμε στα παιδιά να προστατεύονται”.

σχετικα ondemand