Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

“Κουβέντες μακρινές” στην Αδελαΐδα και στο Παρίσι | 17.10.22

Η «Φωνή της Ελλάδας» και η εκπομπή “κουβέντες μακρινές” ταξιδέψαν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, στη μακρινή Αδελαΐδα της Νότιας Αυστραλίας, όπου βρίσκεται ο δημοσιογράφος Θοδωρής Παναγόπουλος. Αφορμή για αυτή την συνάντηση στάθηκε το 15ο Ελληνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ “Οδύσσεια” της Ελληνικής Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας, το οποίο λαμβάνει χώρα από τις 30 Σεπτέμβρη και μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου στην ιστορική για τους ομογενείς – και όχι μόνο- αίθουσα Olympic Hall. Ο κ. Παναγόπουλος μίλησε στη Νατάσα Βησσαρίωνος και στον Γιάννη – Στέλιο Τζιρβελάκη για τις εκδηλώσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά και για αυτές που ακολουθούν, όπως την εκδήλωση στις 29 Οκτωβρίου 2022, στο Μουσείο Μετανάστευσης, προς τιμήν του πρώτου Έλληνα μετανάστη στην Αυστραλία Γιώργου Τραμουντάνα, και την προβολή ντοκιμαντέρ με τις ιστορίες 8 ομογενών στις 22 Οκτωβρίου 2022. Κινηματογράφος, μαγειρική, ζωγραφική και γλυπτική, είναι μονάχα μερικά από αυτά που περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του φεστιβάλ.

Δεύτερος σταθμός το Παρίσι, όπου η εκπομπή συνάντησε τη Σέτα Θεοδωρίδη, πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίου και περιχώρων, μια σημαντική και ιστορική ελληνική κοινότητα η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με εκπαιδευτικά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας βρίσκονται σε έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, γεγονός που θορυβεί έντονα, τόσο την καλεσμένη, όσο και την γενικότερη ομογενειακή κοινότητα της Γαλλίας.

σχετικα ondemand