Κουβέντες Μακρινές Νατάσα Βησσαρίωνος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Χρυσουλάκης στις “κουβέντες μακρινές”| 13.07.22

Στη «Φωνή της Ελλάδας» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικώς ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διοίκησης καθηγητής κ. Γιάννης Χρυσουλάκης την Τετάρτη 13 Ιουλίου και συνομίλησε με τη Νατάσα Βησσαρίωνος για το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 15 μέχρι τις 17 Ιουλίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης).

«Στόχος μας είναι το συνέδριο αυτό να γίνει ένας νέος θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Απευθύνεται σ’ όλους τους ομογενείς γιατρούς και βιοεπιστήμονες σ ’όλο τον κόσμο… Έχουμε ένα απίστευτο δυναμικό με τρομερό feedback στις τοπικές κοινωνίες και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι» τόνισε ο κ. Χρυσουλάκης.

Μιλώντας με στατιστικά στοιχεία ο κ. Χρυσουλάκης ανέφερε ενδεικτικά ότι 6.500 Έλληνες γιατροί δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, περισσότεροι από 250.000 γιατροί στις ΗΠΑ. «Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ομογενών μας στην Αργεντινή είναι καρδιοχειρουργός. Επίσης, μεγάλος αριθμός ομογενών γιατρών και βιοεπιστημόνων υπάρχουν στη Χιλή. Στην Αυστραλία υπάρχει οργανωμένος σύλλογος ομογενών γιατρών, τα Βαλκάνια έχουν πλημμυρίσει με Έλληνες γιατρούς αλλά και στην Αίγυπτο, στη Μοζαμβίκη, στη Ν. Αφρική συναντάς ομογενείς γιατρούς… μέχρι και στην Ισπανία επικεφαλής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι Έλληνας. Αυτό το δυναμικό προσπαθούμε να δικτυώσουμε μέσα από το συνέδριο… Είναι ένα συνέδριο δικτύωσης».

Ο κ. Χρυσουλάκης ανέφερε ακόμη ότι στο Συνέδριο τιμώμενα πρόσωπα είναι νέοι και νέες από την Αυστραλία, 18 έως 25 χρόνων από την Αυστραλία, που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο καθώς και το πολιτιστικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην ακόλουθη διεύθυνση: https://diaspora.med.auth.gr/amf2022/

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Χρυσουλάκης, για όσους ενδιαφερόμενους δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία, έχει προβλεφθεί εναλλακτικά η δυνατότητα ψηφιακής παρακολούθησης και συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.medevents.gr/congress/amf22.

σχετικα ondemand