Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Καλές Θάλασσες με τον Αντώνη Καραγιαννάκη | 16.09.2023

Καπετάν Γιώργος Ματθαίος


Ο Γιώργης Ματθαίος, καπετάνιος και ζωγράφος από το χωριό Συνετί της Άνδρου, είναι καλεσμένος σε αυτή τη ”Βάρδια Σαββάτου”.

Μας μιλάει για την αγαπημένη του Άνδρο, τα αξέχαστα παιδικά του χρόνια, για τη θάλασσα, τη ναυτοσύνη, τα βαπόρια και τους λόγους που τον έσπρωξαν να γίνει καπετάνιος, μόλις τελείωσε το ναυτικό λύκειο, το 1968. Μας λέει ωραίες και απίθανες ιστορίες από τη μακρόχρονη ναυτική πορεία του, με τιμόνια, κάβους, αμπάρια, πολύ καλούς Έλληνες ναυτικούς, φουρτούνες, μπίγες, λιμάνια, κουραμπιέδες και… αριστερά παπούτσια.

Ακόμη, μας μιλάει για το χόμπι του, τη ζωγραφική, που τον συντροφεύει και τον εμπνέει από μικρό παιδί. Ακόμα και στα μεγάλα λογγάδα, δύσκολα ταξίδια, ο καπετάν Γιώργης έβρισκε τον χρόνο να ζωγραφίζει την αγαπημένη του θάλασσα, τους γλάρους, τα καράβια, τα κύματα, τα λιμάνια και τους ανθρώπους που τον ταξίδευαν, κυριολεκτικά και μεταφορικά: «Η ζωγραφική με ξεκούραζε και με βοηθούσε να συνεχίσω τα ταξίδια μου στους ωκεανούς. Τα έργα μου ήταν από όλα αυτά που έβλεπα και συναντούσα στις θάλασσες, τα κύματα, τα λιμάνια, τους ανθρώπους και τα αποθήκευα βαθιά στο μυαλό μου».

σχετικα ondemand